Ημερίδα για το Πρόγραμμα: ''Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας Ρομά''

"Το θέμα της σχολικής και κοινωνικής ένταξης των Ρομά μαθητών δημοτικού αλλά και της ευρύτερης βοήθειας των οικογενειών των Ρομά, είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα και με πολλές πτυχές.
Ωστόσο, η πολυπλοκότητα του θέματος δεν μπορεί να είναι ανασταλτικός παράγοντας για την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών για την στήριξη των οικογενειών των Ρομα και φυσικά των παιδιών.
Από τη στιγμή που το πρόγραμμα "Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας Ρομά" που υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, φιλοξενείται στον Δήμο Αχαρνών τόσο οι υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών, όσο και η σχολική κοινότητα και οι φορείς του Δήμου Αχαρνών, "αγκάλιασαν" το πρόγραμμα και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την επιτυχή έκβασή του.
Είναι σαφές ότι για να είμαστε αποτελεσματικοί και κυρίως χρήσιμοι, απαιτείται η συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας, κεντρικού κράτους και Τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θέλω να ενθαρρύνω όλους τους εμπλεκόμενους στο Πρόγραμμα να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και να τους διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος Αχαρνών θα είναι πάντα κοντά τους".


Ημερίδα για το Πρόγραμμα: "Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας Ρομά" (Σάββατο 16 Απριλίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών)

  
   



© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός