Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Καλοκαιρινή Εκστρατεία προώθησης ανάγνωσης


Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Καλοκαιρινή Εκστρατεία προώθησης της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας, "Γίνε εξερευνητής του κόσμου..." που πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 16 Ιουνίου έως την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016 και από την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016.
Η Γιορτή Λήξης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα εκθέσεων όπου παρουσιάσθηκαν τα έργα των παιδιών που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της Εκστρατείας.
Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά στον Δήμο Αχαρνών, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν οι ίδιες δραστηριότητες σε πολλές Δημοτικές και Δημόσιες Βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα, οι οποίες ανήκουν στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών που δημιούργησε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος,.
Στη φετινή δράση συμμετείχαν 807 παιδιά ηλικίας 4-14 ετών.
Τα παιδιά απόλαυσαν διάφορες δραστηριότητες όπως: ανάγνωση βιβλίων, ζωγραφική (με τους Εικαστικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Εκπαίδευσης), γνωριμία με τη μουσική με την Μουσικολόγο του Τμήματος.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία προώθησης της ανάγνωσης και δημιουργικότητας "Γίνε εξερευνητής του κόσμου..." υποστηρίχθηκε από το κατάστημα "Χρώματα Συμεωνάκης", που έκανε δωρεά βιβλίων, τους εκπαιδευτικούς κα Ελένη Πρέκα και κ. Ανδρέα Βαλιανάτο με την εθελοντική συμμετοχή τους σε δραστηριότητες, την κα Χριστίνα Δαμάσκου και τον κ. Λεωνίδα Κατσανό από την Κίνηση Πολιτών για την ανάδειξη του αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών "ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ" για την εθελοντική συμμετοχή τους στη δραστηριότητα "Ένα μνημείο", την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016.










© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός