Συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών με τους Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Αχαρνών

Παρουσία του Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση με τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και τους Προϊσταμένους των Νηπιαγωγείων του Δήμου Αχαρνών, η οποία διοργανώθηκε από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός: "Όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών και η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν θέσει ως κύρια προτεραιότητα, τη διευκόλυνση της λειτουργίας των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων και την καλυτέρευση των συνθηκών μόρφωσης των μαθητών στα σχολεία του Δήμου Αχαρνών, μέσα από την εποικοδομητική συνεργασία με τη σχολική κοινότητα.
Ο Δήμος Αχαρνών είναι "κοντά" στα σχολεία του Δήμου Αχαρνών, ώστε να εκπληρώσει στο ακέραιο την αποστολή του, να υποστηρίξει τις κτιριακές υποδομές και να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
"
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κώστας Καρυδάκης ανάφερε ότι, η δημοτική αρχή και η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στοχεύουν στη στενή συνεργασία με τη Σχολική κοινότητα, ώστε να δημιουργηθεί, ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον και καλύτερες συνθήκες εργασίας, που θα οδηγήσουν τους μαθητές στην πρόοδο και την επιτυχία.
Ο κ. Καρυδάκης ενημέρωσε τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και τους Προϊσταμένους των Νηπιαγωγείων του Δήμου Αχαρνών για το οργανωτικό πλαίσιο λειτουργίας της Σχολικής Επιτροπής, για τις εργασίες που έγιναν κατά τη θερινή περίοδο, καθώς και για την καταγραφή των προβλημάτων των σχολείων.
Όπως ανάφερε, κατά την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου μεγιστοποιήθηκαν οι παρεμβάσεις της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τις Αντιδημαρχίες του Δήμου Αχαρνών, Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου και πραγματοποιήθηκαν όσες εργασίες ήταν αναγκαίες, ώστε με το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού τα σχολεία του Δήμου Αχαρνών να είναι καθ' όλα έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές του Δήμου Αχαρνών.
Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η διαδικασία τοποθέτησης καθαριστριών για τη καθαριότητα των σχολικών μονάδων για τη νέα χρονιά, οι οποίες απασχολούνται με σύμβαση έργου και έχουν επιλεγεί βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, όπως αυτά προβλέπονταν στην με αριθμό πρωτοκόλλου 1416/13-7-2017 σχετική Προκήρυξη.
Γνωστοποιήθηκε επίσης, η πραγματοποίηση της κατανομής της Β΄ δόσης των λειτουργικών δαπανών για το 2017 στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά σχολεία, ενώ αναμένεται σύντομα και η κατανομή της Γ΄ δόσης των λειτουργικών δαπανών 2017, ώστε να διασφαλιστεί ότι κανένα σχολείο του Δήμου Αχαρνών δεν μένει χωρίς πόρους για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών.
Στη συνάντηση με τους Διευθυντές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων του Δήμου Αχαρνών, παραβρέθηκε επίσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Στάθης Τοπαλίδης και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Γεωργία Ευθυμιάδου.

 
 
 
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός