Συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών με τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων

Συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, με τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων κα Φωτεινή Κούβελα, παρουσία της Ειδικής Συνεργάτιδας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων κας Άννα Παραγυιού, της Προϊσταμένης της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων κας Ελένης Τάτση, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάση Κατσιγιάννη και της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής κας Σοφίας Αλιμπέρτη.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η λειτουργία, καθώς και η αναβάθμιση των υπηρεσιών του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας, που λειτουργεί στον Δήμο Αχαρνών, καθώς και η αναζήτηση επιπλέον πεδίων συνεργασίας σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων και του σχεδίου δράσεων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα κοινωνικών ανισοτήτων στον Δήμο Αχαρνών, αλλά και στην τεράστια προσπάθεια που απαιτείται, ώστε να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή στην τοπική κοινωνία. Ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την διεύρυνση των υπηρεσιών που παρέχονται στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας, συγκαταλέγοντας στην "ομάδα στόχο" και ευάλωτες ομάδες γυναικών, πέρα από τα θύματα ή εν δυνάμει θύματα βίας ή τα θύματα πολλαπλών διακρίσεων, τα οποία εξυπηρετούνται από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ή την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.
Με αφορμή τη συνάντηση του με την Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Ο Δήμος Αχαρνών είναι ένας από τους 19 δήμους σε όλη τη χώρα, όπου λειτουργεί Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας. Μια κοινωνική δομή, την οποία στηρίζουμε και με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, προσβλέπουμε στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και στη διεύρυνση των περιστατικών που εξυπηρετούνται, ώστε στους ωφελούμενους να περιλαμβάνονται και γυναίκες από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
Παράλληλα είναι σημαντικό να αναζητήσουμε επιπλέον πεδίων συνεργασίας και υλοποίησης δράσεων από κοινού με τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα έμφυλης βίας
"
Μετά το πέρας της συνάντησης του Δημάρχου Αχαρνών με τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων το κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας επισκέφθηκε τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας.
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός