Η Δημοτική Αρχή μετέτρεψε σε χωματερή τον Λόφο των 40 Μαρτύρων

Όψιμο και ευκαιριακό το ενδιαφέρον του Δημάρχου Παναγιώτη Φωτιάδη για την ανάπλαση του Λόφου των 40 Μαρτύρων, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Κασσαβός. Μιλώντας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Μαρτίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή επιχειρεί με επικοινωνιακά τρικ να αποκρύψει ότι όχι μόνο δεν φρόντισε για την ανάπλαση του χώρου ώστε να μετατραπεί σε υπερτοπικό πάρκο πόλο αναψυχής, αλλά η ίδια τον μετέτρεψε σε χωματερή, απορρίπτοντας χιλιάδες τόνους μπαζών και απορριμμάτων. "Η Δημοτική Αρχή σπεύδει τώρα, υπό την πίεση της κοινής γνώμης να εξαγγείλει την ανάπλαση του Λόφου. Η σπονδή που δείχνει οφείλεται στο τσουχτερό πρόστιμο της Νομαρχίας αλλά και στην γενική κατακραυγή που έχει προκαλέσει η αδιαφορία της για ένα σημαντικό πνεύμονα πρασίνου, ο οποίος μάλιστα φιλοξενεί σημαντικές αρχαιότητες. Χωρίς μελέτη, απρογραμμάτιστα και πρόχειρα, η Δημοτική Αρχή κινείται με στόχο να περιορίσει τον επικοινωνιακό σάλο που έχει προκαλέσει η ολιγωρία της.
Όμως, αυτό που πρέπει να γίνει στον Λόφο των 40 Μαρτύρων ώστε να είναι προσβάσιμος στους πολίτες είναι συνολική μελέτη, η οποία θα περιλαμβάνει την περίφραξη, τον ηλεκτροφωτισμό, την διαμόρφωση και την δεντροφύτευση του, ώστε να είναι ασφαλής και προσβάσιμος στους δημότες και να συμβάλλει στην συνολική αναβάθμιση της περιοχής, αφού βρίσκεται σε κομβικό σημείο μέσα στον οικιστικό ιστό και αποτελεί μία από τις εισόδους της πόλης" τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημοτικός Σύμβουλος. Γι' αυτό άλλωστε, έχω ζητήσει να συζητηθεί το θέμα διεξοδικά στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Photo: Από την παρέμβαση του Γιάννη Κασσαβού στην εκπομπή "Studio Alpha", του δημοσιογράφου Νίκου Μάνεση, από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός