Hμερίδα "ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ"

Στην Ημερίδα της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ), με θέμα τη βιώσιμη κινητικότητα, συμμετείχε με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ και του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Γιάννης Κασσαβός.
Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, κατατέθηκαν προτάσεις για τα πρακτικά μέτρα που θα πρέπει να λάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών που θα συμβάλλει στην μείωση της ρύπανσης και του κυκλοφοριακού προβλήματος των πολιτών. Η Ημερίδα ανέδειξε την αγωνία των αιρετών να ανταποκριθούν στο αίτημα των πολιτών, για την άνοδο του επιπέδου ζωής, στις σύγχρονες πόλεις, μέσω της βελτίωσης των όρων μετακίνησης και των κυκλοφοριακών συνθηκών. Τονίστηκε ακόμα, η αναγκαιότητα συμμετοχής των Πολιτών στην κοινή προσπάθεια για μία αστική κινητικότητα περισσότερο ασφαλή, καθαρή και φιλική προς το περιβάλλον.
Με αφορμή την Ημερίδα, ο Γιάννης Κασσαβός, επεσήμανε την ανάγκη να ξεκινήσει αμέσως και στη χώρα μας, δημόσια διαβούλευση για τη βελτίωση των όρων μετακίνησης στις πόλεις, στο πλαίσιο των μέτρων και δράσεων που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόσθεσε ακόμα ότι τις αρχές αυτές έχουν καταθέσει, 2.500 Ευρωπαϊκές πόλεις και περισσότερες από 150 Νομαρχίες και Περιφέρειες. Ειδικότερα για το Δήμο Αχαρνών, αλλά και για τους υπόλοιπους Δήμους της Αττικής, πρέπει στο πλαίσιο των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσουν οι εξής διαδικασίες:
1. Να συνταχθεί μνημόνιο συναντίληψης, που θα υπογραφεί από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις.
2. Να προχωρήσει η εκπόνηση πενταετούς σχεδίου μετακινήσεων, το οποίο θα περιγράφει τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν, όπως η μελέτη της δημιουργίας δικτύου ποδηλατοδρόμων και δημοτικής συγκοινωνίας.
3. Να συγκροτηθεί επιτροπή διαβούλευσης με τη συμμετοχή των Πολιτών, καθώς και γραφείου βιώσιμης κινητικότητας, που θα αναλάβει τον χειρισμό όλων των θεμάτων που σχετίζονται με τη βελτίωση των όρων μετακίνησης και των κυκλοφοριακών συνθηκών της πόλης.

«Πιστεύω ότι, έχουμε μείνει πίσω και πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα, γιατί το κυκλοφοριακό πρόβλημα επιδεινώνεται καθημερινά, με ανυπολόγιστες ζημιές στην τοπική οικονομία και στην υγεία των δημοτών» κατέληξε ο Γιάννης Κασσαβός.

{φωτό}Στο πάνελ των ομιλητών ο Γιάννης Κασσαβός με τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κος Κώστα Χατζηδάκης (αριστερά) και ο Δήμαρχος Χολαργού Δ. Νικολάου (στο κέντρο)
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός