Συνάντηση με τον Έλληνα Δήμαρχο της Γαλλικής πόλης Φραί

Τα γραφεία του Γιάννη Κασσαβού και της Κίνησης "ΑχαρΝΑΙ - Ενεργοί Πολίτες", επισκέφτηκε ο Έλληνας Δήμαρχος της Γαλλικής πόλης Φραί, Μιλτιάδης Κωνσταντακάτος. Τον Μιλτιάδη Κωνσταντακάτο συνδέει φιλία με τον Γιάννη Κασσαβό, από το 2005, οπότε ο τελευταίος βρέθηκε στην Γαλλία, για να παρακολουθήσει τις εργασίες του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Μάλιστα, χάρη στον Μιλτιάδη Κωνσταντακάτο, ο Γιάννης Κασσαβός γνώρισε, τότε, σημαίνουσες προσωπικότητες της Γαλλικής πολιτικής ζωής, όπως ο πρώην Πρόεδρος του Γαλλικού Κοινοβουλίου Πιερ Φορντί, που ήταν και ο μέντορας του Γάλλου Δημάρχου και ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας και προσωπικός φίλος της Μελίνας Ζακ Λαγκ.

Ο Δήμαρχος του Φραί έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από τον Γιάννη Κασσαβό και τους συνεργάτες τους. Στην συζήτηση που επακολούθησε ο Μιλτιάδης Κωνσταντακάτος αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση της Γαλλίας. Μάλιστα η περίπτωση του Δήμου του, που αποτελείται από 15 χωριά και κωμοπόλεις, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και επίκαιρη, ενόψει της ψήφισης του Σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Ο Μιλτιάδης Κωνσταντακάτος τόνισε ότι ο Δήμος στην Γαλλία έχουν ξεκαθαρισμένες αρμοδιότητες και είναι εντελώς αυτόνομοι από την Πολιτεία. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αναπτυξιακή δραστηριότητα των Δήμων, μέσω της στενής συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και η οποία χρηματοδοτείται από το Κράτος. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει ότι η σημερινή οικονομική κατάσταση δεν έχει κάνει τους Ευρωπαίους να ξεχάσουν την προσφορά της Ελλάδας στον Πολιτισμό.


«Οι Γάλλοι, αλλά και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, γνωρίζουν τι έχει προσφέρει και τι μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα στην υπόθεση της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Η Ελλάδα δεν πρέπει να κοκκινίζει από ντροπή. Μπορεί να δώσει πολλά ακόμη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μιλτιάδης Κωνσταντακάτος.

© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός