Όταν η Φιλαρμονική έδινε ρυθμό στα παιδικά μας όνειρα...

(του ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΠΕΡΝΑΡΑΚΟΥ)
Θα πάω λίγα χρόνια πίσω....Πιτσιρικάς μαζί με τους φίλους μου πριν πάμε να παίξουμε μπάλα, σε ένα οικοπεδάκι στη Λεωφόρο Πάρνηθος, περνάγαμε υποχρεωτικά - πάντα - από τη μονοκατοικία, όπου στεγαζόταν η μπάντα του Δήμου. Εκεί στη Λεωφόρο Πάρνηθος, πριν τη συμβολή της με την Αγίας Τριάδος. Καθόμασταν απέναντι και χαζεύαμε... ναι χαζεύαμε να γυαλισμένα πνευστά, τα μεγάλα - τότε στα μάτια μας - τύμπανα και τον ασπρομάλλη κύριο που ήταν μπροστά με το μπαστούνι, εκείνον που έδινε τον ρυθμό. Όταν έμπαιναν όλοι μαζί μέσα στο κτίριο με τη μεγάλη αυλή, εμείς δεν φεύγαμε. Ακούγαμε τις πρόβες και επειδή ήταν ξύλινα τα παραθυρόφυλλα ρίχναμε και μία κλεφτή ματιά. Μας προκαλούσε δέος!!!! Τώρα ξαφνικά....σιώπησε!!
Δεν ακούγονται ούτε πρόβες, ούτε τη βλέπουμε μπροστά. Μάλιστα δεν φάνηκε ούτε στον Επιτάφιο. Τα όργανα αραχνιάζουν, το ίδιο και τα όνειρά του καθενός μας που θυμόμαστε άλλες στιγμές, άλλες εικόνες και πολλά ακούσματα.


Και αυτό συνέβη διότι αυτοί που απαρτίζουν την μπάντα έχουν μείνει για μήνες απλήρωτοι. Ο Δήμος βέβαια τους είπε "παίξτε και θα πληρωθείτε την άλλη Τετάρτη". Ωραία απάντηση. Πολιτική . Θα ήθελα να γίνω πιο σκληρός αλλά δεν μου επιτρέπει το πνεύμα των ημερών, χρονιάρες ημέρες και ενόψει του πανηγυριού. Θα παρακαλούσα όμως την μπάντα να κατέβει στο πανηγύρι με τα όργανα στο χέρι και να κάτσει μπροστά από όλους μας, μαζί με την εικόνα. Το ξέρω ...είναι σκληρό αυτό αλλά η απάντησή σας θα είναι πέρα για πέρα αποδεκτή. Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει. Μετά αφήστε τα όργανα στην άκρη και διεκδικήστε τα χρήματά σας. Σιωπήστε. Άλλωστε η σιωπή σας θα είναι η απάντησή σας για την άλλη ....Τετάρτη, μετά από επτά μήνες !!!!


Ο Λεωνίδας Καπερναράκος είναι,
δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER,
δημότης Αχαρνών και μέλος της Κίνησης «ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες»,
με επικεφαλής το Γιάννη Κασσαβό.
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός