Επίσκεψη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΤΕΔΚΝΑ, με επικεφαλής το Γιάννη Κασσαβό, στην Πάρνηθα

Την πορεία αποκατάστασης του καμένου ελατοδάσους της Πάρνηθας εξέτασε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ). Η Επιτροπή επισκέφθηκε την Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010, τον Εθνικό Δρυμό, όπου ξεναγήθηκε από τον Δασάρχη Πάρνηθας Γιάννη Ζιάζιαρη. Η ξενάγηση περιελάμβανε επίσκεψη στις πρόσφατες αναδασώσεις του 2008, στο καμένο ελατοδάσος, στα αντιδιαβρωτικά έργα, που πραγματοποιήθηκαν αμέσως μετά την πυρκαγιά και στο δασικό φυτώριο που περιέχει 300.000 φυτάρια.
Με την ευκαιρία τα μέλη της Επιτροπής επισκέφθηκαν τους χώρους αναψυχής στη Μόλα και στον Άγιο Πέτρο, τις υδατοδεξαμενές και το Μικρό Μουσείο της Πάρνηθας, που φιλοξενείται στο Σταθμό του Τελεφερίκ, στους πρόποδες της Πάρνηθας. Στις τεχνικές δυσκολίες που παρουσιάζει η αποκατάσταση του ελατοδάσους αναφέρθηκε ο Περιβαλλοντολόγος και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΤΕΔΚΝΑ, Γιάννης Κασσαβός. «Ήταν από την πρώτη στιγμή γνωστό ότι η αναδάσωση δεν θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Η έλλειψη ικανοποιητικής ποσότητας χώματος, η βραδύτητα ανάπτυξης των φυταρίων της Κεφαλληνιακής Ελάτης και η δυσκολία στην εξεύρεση ικανοποιητικής ποσότητας σπόρων είναι μερικές από αυτές.


Όμως υπάρχει η απαιτούμενη τεχνογνωσία και τα τεχνικά εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν. Φέτος, με τη φροντίδα του Φορέα του Εθνικού Δρυμού θα φυτευτούν περίπου 50.000 φυτάρια. Ο αριθμός δεν είναι ευκαταφρόνητος, όμως με το ρυθμό αυτό θα απαιτηθούν χρόνια για την συνολική αναδάσωση του βουνού. Για το λόγο αυτό θα πρέπει, με ευθύνη της Πολιτείας, να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια.

Αρωγός θα πρέπει να σταθεί και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με όσα μέσα και δυνατότητες διαθέτει. Η αποκατάσταση του ελατοδάσους της Πάρνηθας αποτελεί κορυφαία περιβαλλοντική προτεραιότητα της Αττικής και θα πρέπει να συνεχισθεί απρόσκοπτα, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία», τόνισε ο Γιάννης Κασσαβός, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Δασάρχη Πάρνηθας για την ξενάγηση, αλλά και για τη φιλοξενία που επεφύλαξε στα μέλη της Επιτροπής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Επιτροπή Περιβάλλοντος, στην οποία προεδρεύει ο Περιβαλλοντολόγος και υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός, είναι, εξ αντικειμένου, μια από τις πιο σημαντικές της ΤΕΔΚΝΑ. Η σημασία της αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέλη της Επιτροπής είναι σημαντικές αυτοδιοικητικές προσωπικότητες, όπως ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιάννης Αναγνώστου, οι πρώην Δήμαρχοι Πειραιά και Πετρούπολης Στέλιος Λογοθέτης και Γιώργος Γιώργος, ο Δήμαρχος Κυθήρων Θεόδωρος Κουκούλης κ.ά.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΛΕΖΑΝΤΕΣ (με τη σειρά που εμφανίζπονται)

1. ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ,ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΑΒΟΣ,ΤΣΑΤΣΑΜΠΑΣ Δ, ΖΙΑΖΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

2. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΤΕΔΚΝΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΑΒΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΗ ΠΑΡΝΗΘΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΖΙΑΖΙΑΡΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ

3. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΑΒΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός