Θέμα μείζον η συγκοινωνία


(του Μιχάλη Λιανέρη)
Εδώ και τέσσερα χρόνια είμαι φοιτητής στο Μαρούσι στη σχολή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. στον τομέα Εκπαιδευτικών Πολιτικών Έργων Υποδομής. Από παλιά έως σήμερα όμως , παρά το γεγονός ότι βρίσκομαι σε μία σχολή της οποίας η απόσταση είναι μικρή από την πόλη μας με προβλημάτιζε και με προβληματίζει ακόμα το θέμα της αστικής συγκοινωνίας.
Πιο αναλυτικά επειδή μου αρέσει πάντα στη ζωή να είμαι ρεαλιστής, σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε και ειδικά όταν είσαι φοιτητής (γεγονός που σημαίνει ότι το εισόδημά σου είναι πολύ μικρό και περιορισμένο) διαλέγεις θέλοντας και μη να κινηθείς με την αστική συγκοινωνία προκειμένου να αποφύγεις σε καθημερινή βάση έξοδα στα οποία δε μπορείς να ανταπεξέρχεσαι.Και ιδού αγαπητοί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη μας: μία πόλη 300.000 κατοίκων , τεράστια σε έκταση, με ένα σύνολο διαχρονικά τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια 20.000 φοιτητών και άνω πληθυσμιακά και δεν έχει ούτε μία συγκοινωνία αξιόπιστη σε καθημερινή βάση για να εξυπηρετεί αυτές τις ανάγκες.
Εγώ δε θα μιλήσω για προαστιακούς , τρένα Ο.Σ.Ε. , σχέδια για ηλεκτρικούς σιδηροδρόμους , μετρό κ.λ.π. όπως ακούγονται και ακούστηκαν κατά καιρούς από άλλους υποψήφιους δημάρχους -που μάλιστα έφεραν και φέρουν επάνω τους κομματικό χρίσμα-αλλά για την παλαιότερη και απλούστερη μορφή συγκοινωνίας , τα λεωφορεία. Επίσης αυτή τη στιγμή τονίζω ότι μιλώ εκπροσωπώντας την μερίδα των φοιτητών αυτής της πόλης αλλά είμαι σίγουρος ότι το συγκεκριμένο θέμα αφορά όλους τους πολίτες των οποίων η δράση μπορεί να εκτείνεται και εκτός της πόλης μας.

Γιατί λοιπόν αγαπητοί μου ένας φοιτητής , ένας ηλικιωμένος , ένας γονιός ή ένας σοβαρός επιχειρηματίας που θέλει να κατέβει προς το κέντρο της Αθήνας από την πόλη μας ή και προς άλλες περιοχές να μη μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα έγκαιρο και αξιόπιστο λεωφορείο και θα πρέπει να χρησιμοποιεί διαρκώς το αυτοκίνητό του ή κάποιο ταξί; Γιατί θα πρέπει κάποιος επίσης ( για να θίξουμε και το θέμα της τοπικής συγκοινωνίας ) που θέλει να πάει από το κέντρο των Αχαρνών στη Βαρυμπόμπη ή στις Θρακομακεδόνες να περιμένει για να πάρει ένα μόνο λεωφορείο συγκεκριμένα , τουλάχιστον μία ώρα; Γιατί αγαπητοί μου όταν λέμε σε ένα γνωστό μας ''έλα στην περιοχή μου'' να του ακούγεται σαν μαρτύριο και Οδύσσεια και όχι εύκολα; Φυσικά , αν ψάχνετε την απάντηση γιατί είχαμε προοπτικές αλλά όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές αδιαφορούσαν για έναν Ολυμπιακό δήμο για τέτοια ''ασήμαντα'' θεματάκια..........
Εγώ προσωπικά ως νέος , ως φοιτητής , ως τελικά ΕΝΕΡΓΟΣ-ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ θα μάχομαι καθημερινά προκειμένου οι φοιτητές να πηγαίνουν έγκαιρα στις σχολές τους, οι ηλικιωμένοι άνετα στους προορισμούς τους , οι γονείς με τα παιδιά τους με ασφάλεια σε οποιαδήποτε περιοχή και οι επιχειρηματίες έγκαιρα και αξιόπιστα στα ραντεβού τους.
Μην αθετούμε τόσο σημαντικά προβλήματα για τη κοινωνία, για τους συμπολίτες μας.Εμείς δεν είμαστε όπως οι προηγούμενοι: καρεκλάδες, φαφλατάδες και ψεύτες..........Είμαστε ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ!!!!!!

Με εκτίμηση,
Λιανέρης Μιχαήλ
Εκπαιδευτικός Πολιτικών Έργων Υποδομής
Υποψήφιος για το τοπικό συμβούλιο Αχαρνών

© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός