Να λειτουργήσει Νοσοκομείο στο «βατοπαιδινό» κτίριο του Ολυμπιακού Χωριού

ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣΤην πρότασή του για τη λειτουργία του Νομαρχιακού Νοσοκομείου, στο κτίριο του Ολυμπιακού Χωριού, που έχει μεταβιβαστεί στη Μονή Βατοπεδίου, επανέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός. Ο Γιάννης Κασσαβός είχε καταθέσει την πρότασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών και την είχε υποστηρίξει στο Νομαρχιακό Συμβούλιο στις 3 Νοεμβρίου 2008.
Τεκμηριώνοντας την πρότασή του ο Γιάννης Κασσαβός, είχε υπογραμμίσει ότι η δημιουργία Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, αποτελεί προτεραιότητα για τη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, ότι η θέση του κτιρίου εξυπηρετεί την Βόρεια Αττική και τα Μεσόγεια.
«Θεωρώ την πρόταση ρεαλιστική, δεδομένου ότι μετά από παρέμβαση του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, εκδόθηκε η δικαστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, το οποίο αναγνωρίζει το δικαίωμα κυριότητας του Δημοσίου στη Λίμνη Βιστωνίδα. Κατόπιν αυτού, αναμένεται να ακυρωθούν όλες οι δικαιοπραξίες οι οποίες στηρίχθηκαν στον συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου, με τη Μονή Βατοπαιδίου, που είχε ως αποτέλεσμα να αποτραπεί η έκδοση της εν λόγω δικαστικής απόφασης. Η ακύρωση των συμβάσεων θα επαναφέρει το ακίνητο του Ολυμπιακού Χωριού στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου. Θεωρώ τη συγκυρία πολύ ευνοϊκή για την αποδοχή της πρότασης δημιουργίας Δημοσίου Νοσοκομείου από την Κυβέρνηση, δεδομένου ότι από δημοσιεύματα, αλλά και από πληροφορίες που προέρχονται από τον χώρο της ιδιωτικής νοσοκομειακής περίθαλψης, το κτίριο προοριζόταν από την off shore εταιρία, η οποία το απέκτησε από τη Μονή Βατοπεδίου, για την λειτουργία ιδιωτικού θεραπευτηρίου.

Η εκτίμησή μου είναι ότι τα συναρμόδια Υπουργεία Απασχόλησης και Υγείας, από την πίεση της κοινής γνώμης, θα ικανοποιήσουν το αίτημα, αφού αυτό εκφράζει τη βούληση της Τοπικής Κοινωνίας και συμβάλλει στη λύση του προβλήματος της αποκέντρωσης των κρατικών θεραπευτηρίων που σήμερα βρίσκονται κατά μήκος της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας» είχε υποστηρίξει, τότε ο Γιάννης Κασσαβός.

Αναφερόμενος στους λόγους που επαναφέρει σήμερα την πρότασή του, ο Γιάννης Κασσαβός δήλωσε τα ακόλουθα:
«Η πρόταση για τη δημιουργία νοσοκομείου είναι και σήμερα, λόγω της εξεταστικής επιτροπής για το Βατοπαίδι και πάλι επίκαιρη. Μπορούμε λοιπόν, να αξιοποιήσουμε επικοινωνιακά την επικαιρότητα, ώστε να δρομολογηθεί ένα έργο απόλυτα αναγκαίο για την περιοχή μας. Αποτελεί επίσης ευκαιρία, ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών να πάρουν θέση επί του θέματος αυτού οι παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο του εκλογικού σώματος των Αχαρνών, ώστε ο Λαός να γνωρίζει ποιος είναι υπέρ και ποιος κατά αυτής της πρότασης».

ΛΕΖΑΝΤΕΣ
1. Στις 3 Νοεμβρίου 2008, ο Γιάννης Κασσαβός είχε αναπτύξει στο Νομαρχιακό Συμβούλιο την πρόταση για δημιουργία νοσοκομείου στο Ολυμπιακό Χωριό.
2. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, ο Γιάννης Κασσαβός είχε ταχθεί εναντίον της παραχώρησης του «βατοπαιδινού κτιρίου του Ολυμπιακού Χωριού σε ιδιώτες.
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός