Θα στηρίξουμε τους ηλικιωμένους μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου

Παγκόσμια ημέρα για την Τρίτη Ηλικία η 1η Οκτωβρίου και την Ελλάδα την αφορά όσο λίγες χώρες στον κόσμο, μιας και συγκαταλέγεται στα κράτη μέλη της ΕΕ που εμφανίζουν από τα υψηλότερα ποσοστά ηλικιωμένων (άνω των 65 ετών) σε σχέση με το συνολικό πληθυσμό της χώρας.
Με αφορμή τη σημερινή ημέρα ο υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών με την παράταξη ΄΄ΑΧΑΡΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» παρευρέθηκε, όπως κάθε χρόνο, στη γιορτή του ΚΑΠΗ, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μπάμπης Χολίδης».
Στην ομιλία του ο Γιάννης Κασσαβός τόνισε ότι στους ηλικιωμένους χρωστά πολλά η χώρα αλλά και ο Δήμος μας. «Ο σεβασμός μου είναι απεριόριστος. Γι αυτό άλλωστε βρίσκομαι κάθε χρόνο κοντά σας αυτή τη μέρα. Γνωρίζετε ότι είμαι πάντοτε παρών στις δραστηριότητές σας και νιώθω κάθε φορά που βρίσκομαι μαζί σας ιδιαίτερη συγκίνηση, αφού μέλος του ΚΑΠΗ είναι και η μητέρα μου. Ξέρω ότι σας χρωστάει πολλά η πατρίδα αλλά και ο Δήμος μας. Γνωρίζω ακόμα ότι εξακολουθείτε να προσφέρετε στη χώρα και στις οικογένειές σας. Γι αυτό και πρέπει να καθιερωθεί αυτή η γιορτή, σε αυτή την έκταση και να μην πραγματοποιείται μόνο στην προεκλογική περίοδο», τόνισε ο Γιάννης Κασσαβός.
Εξάλλου σε μήνυμά του για τη σημαντική αυτή επέτειο, αναφέρει ότι οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας είναι δημιουργικά και ενεργά κύτταρα του κοινωνικού ιστού.
«Οι Ηλικιωμένοι για μας δεν είναι απόμαχοι της ζωής. Τους θεωρούμε-και είναι- ενεργά μέλη της κοινωνίας με ανεκτίμητη προσφορά που αξίζουν ιδιαίτερης φροντίδας και σεβασμού κάθε μέρα. Νοιαζόμαστε γι' αυτούς και περισσότερο για τους μοναχικούς και ανήμπορους συνανθρώπους μας.
Η προσπάθεια διατήρησης της καλής ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων αποτελεί βασικό μέλημα της πολιτικής μας.
Η εξασφάλιση καλής ποιότητας ζωής στους ηλικιωμένους δίνει την αίσθηση ότι η κοινωνία δεν τους παραμελεί.
Γι΄αυτό και εμείς έχουμε την υποχρέωση τις υπηρεσίες του δήμου που αφορούν τα άτομα της τρίτης ηλικίας να τις ενισχύσουμε έτσι ώστε να ανταποκρίνονται σε αυτόν τον σκοπό.
Τα ΚΑΠΗ , το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΗΦΗ)καθώς και τα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι και Μονάδες Κοινωνικές Μέριμνας είναι υπηρεσίες οι οποίες θα πρέπει να στελεχωθούν με κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό που θα προσφέρει ψυχολογική και συναισθηματική στήριξη τόσο στα ηλικιωμένα άτομα όσο και στο οικογενειακό τους περιβάλλον .
Ιδιαίτερα πρέπει να ενισχυθούν τα προγράμματα που προσφέρουν κατ οίκον βοήθεια σε άτομα μοναχικά ή άτομα που οι οικογένειές τους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στη φροντίδα τους επιδιώκοντας την παραμονή τους στο οικογενειακό περιβάλλον και όχι στην ιδρυματοποίηση.

Ο Δήμος πρέπει να είναι κοντά στους πολίτες, με ευθύνη και διάθεση προσφοράς, με όραμα και σχέδιο για ποιοτικές, αποτελεσματικές υπηρεσίες».
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός