Υπονόμευση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και αποκλεισμός της συμμετοχής των δημοτών σε αυτό.

Βροντερή, συγχρονισμένη και σύσσωμη ήταν η αντίδραση όλων των Δημοτικών Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης και των Ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων, στη συστηματική απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τη δημοτική αρχή και στην υπονόμευση του ανώτατου θεσμικού οργάνου της πόλης.

Η εμμονή της δημοτικής αρχής για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τις μεσημβρινές ώρες δείχνει ξεκάθαρα, ότι επιθυμεί τον αποκλεισμό των δημοτών από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι επιδιώκει να αποθαρρύνει τη συμμετοχή ενεργών πολιτών στα κοινά της πόλης και ότι δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να "παίξει" με Δημοκρατικές διαδικασίες και θεσμούς.

Οι Δημοτικές Παρατάξεις κατέθεσαν κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας του να τηρήσει τη δική του έγγραφη πρόταση, για τον προγραμματισμό των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου – κάθε 2η Πέμπτη και ώρα 19:30.

Για την παράταξη ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες, το Δημοτικό Συμβούλιο είναι θεματοφύλακας της δημοκρατικής λειτουργίας της πόλης. Οι δημοκρατικές διαδικασίες δεν είναι αντικείμενο πειραματισμών και "ala carte" εφαρμογής.


Με ολοφάνερη την τακτική του στρουθοκαμηλισμού, η δημοτική αρχή προτάσσει το ανίσχυρο επιχείρημα της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων, που υποστηρίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο.

Θυμίζουμε ότι, εκτός ωραρίου εργασία από το προσωπικό του Δήμου Αχαρνών πραγματοποιείται και σε πλείστες άλλες – πρωτεύουσας ή δευτερεύουσας σημασίας – περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Πρόσφατο παράδειγμα είναι άλλωστε, η προπώληση εισιτηρίων για τις νύχτες πολιτισμού ή οποία πραγματοποιείται από υπάλληλους του Δήμου, πρωινές και απογευματινές ώρες, αλλά και Σαββατοκύριακα.


Ακολουθεί το έγγραφο που κατατέθηκε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και φέρει τις υπογραφές όλων των αντιπολιτευόμενων Δημοτικών Παρατάξεων: 

© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός