Άμεση σύμπραξη με τους γειτονικούς δήμους, ενάντια στα διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο

Το θέμα των ενεργειών και δράσεων που πρέπει να γίνουν, ώστε να αποφευχθεί η εγκατάσταση σταθμού διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγ. Στέφανο, έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών, με ανακοίνωσή του,
ο επικεφαλής της παράταξης ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες κ. Γιάννης Κασσαβός.
Ο κ. Κασσαβός τόνισε ότι η αντίδραση, τόσο της δημοτικής αρχής όσο και των παρατάξεων αλλά και όλων των συμπολιτών πρέπει να είναι άμεση και σθεναρή.

Η οικονομική επιβάρυνση που θα επέλθει στις καθημερινές μετακινήσεις των συμπολιτών μας θα είναι δυσβάσταχτη.
Είναι σαφές και ξεκάθαρο, ότι οποιαδήποτε επιβάρυνση προς τους δημότες των Αχαρνών, ενός δήμου με υψηλά ποσοστά ανεργίας, είναι ανεπίτρεπτη και εν τέλει πλήρως αθέμιτη.

Οφείλουμε να ενώσουμε τη φωνής μας με αυτή των κατοίκων του Διονύσου, του Ωρωπού και της Κηφισιάς, ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην αποτροπή της εγκατάστασης σταθμού διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο.

Με αφορμή την ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες κου Γιάννη Κασσαβού, το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών προχώρησε σε ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας, που θα αποσταλεί στην Βουλή των Ελλήνων, την Περιφέρεια και το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε η "φωνή" διαμαρτυρίας του Δήμου Αχαρνών να ενωθεί με των υπολοίπων, όμορων δήμων.

Ο επικεφαλής της παράταξης ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε μεταξύ άλλων για το συγκεκριμένο θέμα:

"Η εγκατάσταση σταθμού διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο - αν δεν αποτραπεί – θα έχει άμεσες και έμμεσες, επιβλαβής επιπτώσεις στην πόλη των Αχαρνών. Πέρα από την οικονομική επιβάρυνση των καθημερινών μας μετακινήσεων, η εγκατάσταση διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο θα πλήξει την τοπική αγορά και θα επιδεινώσει τα κυκλοφοριακά προβλήματα στην πόλης μας.

Η ύπαρξη διοδίων στη Βαρυμπόμπη θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους εκατοντάδες εκδρομείς που επιλέγουν τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας και την ευρύτερη περιοχή για την διασκέδαση ή τον περίπατο τους στη φύση, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική αγορά.

Επιπλέον, τα διόδια θα επιφέρουν ανακατανομή του κυκλοφοριακού φόρτου, καθώς η πόλη μας θα αποτελέσει δίοδο αποφυγής διοδίων, κυρίως από βαριά οχήματα και φορτηγά, με συνεπεία τα κυκλοφοριακά προβλήματα στους οδικούς άξονες των Αχαρνών να επιδεινωθούν, ενώ ανάλογο θα είναι και το περιβαλλοντολογικό "τίμημα" που θα "πληρώσει" η πόλη μας
".
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός