Παρέμβαση του Δημάρχου Αχαρνών Γ. Κασσαβού στο Χίλτον για την Κοινωνική Οικονομία & Τρόπους Χρηματοδότησης των ΟΤΑ

Σε ειδική ημερίδα με τίτλο «Horizon 2020 & Κοινωνική Οικονομία: Δυνατότητες & Εμπειρίες Χρηματοδότησης των Ο.Τ.Α.» συμμετείχε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ Γιάννης Κασσαβός. Το workshop που απευθυνόταν σε Δημάρχους και Γενικούς Γραμματείς Δήμων, πραγματοποιήθηκε στο Hilton το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014. Την ημερίδα διοργάνωσαν από κοινού ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας & Αξιολογητής στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020 (Horizon 2020), Δρ. Ιωάννης Νασιούλας.

Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Αχαρνών κ Γιάννης Κασσαβός τόνισε: «Πάντα πίστευα ότι αποστολή ενός σύγχρονου Δήμου, είναι να εξασφαλίζει κοινωνική συνοχή και ισότιμη ανάπτυξη όλων των περιοχών του. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Αχαρνών τα επόμενα χρόνια έχει μπροστά του μία ξεκάθαρη πρόκληση: Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα δήμο με βιώσιμη προοπτική ανάπτυξης, και ανθρώπινο πρόσωπο, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Για το λόγο αυτό, έχουμε εντάξει στον σχεδιασμό μας, μεταξύ άλλων, δράσεις ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, και το περιβάλλον. Δράσεις που θα γεννήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα δώσουν προοπτική ανάπτυξης. Στόχος μας να δημιουργήσουμε ένα νέο κοινωνικό ιστό μέσα στον ήδη υπάρχοντα, να δώσουμε προοπτική και ελπίδα σε ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο, και να τους επανεντάξουμε στην κοινωνία μας, ως ενεργά μέλη, χωρίς αποκλεισμούς αλλά με κοινωνική αλληλεγγύη.

Το στοίχημα για τον Δήμο Αχαρνών το 2020 είναι να έχει μετασχηματιστεί σε μία ζωντανή κυψέλη, μία σύγχρονη πόλη που θα διασφαλίζει ασφάλεια, κοινωνική συνοχή και κοινωνική ανταποδοτικότητα για όλους τους δημότες μας
».

Παρεμβάσεις στο workshop Horizon 2020 έκαναν ακόμα ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ Δημήτρης Κάρναβος, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ Νίκος Μπάμπαλος, ο κ Αντώνης Αντωνόπουλος, Γενικός Γραμματέας Δήμου Αργυρούπολης – Ελληνικού, η κα Δέσποινα Ασλάνογλου, Γενική Γραμματέας Δήμου Σαρωνικού, ο κ Νικόλαος Κρημνιανιώτης, Γενικός Διευθυντής Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ) Εύξεινη Πόλη, και η κα Κυριακή Νικολαΐδου, Γενική Γραμματέας Δήμου Αλίμου.
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός