Ιστορικής σημασίας για τις Αχαρνές η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με την ΕΛ.ΑΣ.

Ιστορικής σημασίας για την πόλη και τους δημότες των Αχαρνών είναι το σύμφωνο συνεργασίας που υπεγράφη την Παρασκευή 23/01/2015 μεταξύ του Δήμου Αχαρνών και της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός συνυπέγραψε με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Τσακνάκη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης και πρώην Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αθανάσιου Ανδρεουλάκου, σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο και το Υπουργείο.

Με το σύμφωνο συνεργασίας επιτυγχάνεται η επίλυση δύο χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν τις Αχαρνές. Αφενός, η αποτελεσματική και διαρκή αστυνόμευση της πόλης μας, αφετέρου η ανταποδοτικότητα για μια υπερτοπική χρήση της δημοτικής έκτασης από την Σχολή της Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ο Δήμος Αχαρνών υπογράφει σύμφωνο συνεργασίας που θα του αποφέρει έσοδα από υπερτοπική χρήση.



Μετά την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αχαρνών και της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Η υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας με την ΕΛ.ΑΣ. αποτελεί το επιστέγασμα της αναγνώρισης ενός δίκαιου αιτήματος και μιας μακροχρόνιας διεκδίκησης από την πλευρά του Δήμου Αχαρνών.

Το σύμφωνο συνεργασίας αποτελεί ορόσημο σε συμβολικό και ουσιαστικό επίπεδο για το Δήμο μας, λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι η πρώτη φορά που το Ελληνικό Δημόσιο:

α) αναγνωρίζει επίσημα το καθεστώς ιδιοκτησίας του Δήμου Αχαρνών επί της έκτασης 2.521,71 στρεμμάτων στη θέση Αμυγδαλέζα (εκ των οποίων η ΕΛ.ΑΣ. καταλαμβάνει τα 363,5 στρέμματα)

β) αναγνωρίζει και προστατεύει το αναφαίρετο δικαίωμα του Δήμου να λαμβάνει από την ΕΛ.ΑΣ. μίσθωμα ύψους 550.000 ευρώ/ετησίως για τη χρήση του ακινήτου.

γ) θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός πρότυπου Αστυνομικού τμήματος με διαρκή και αποτελεσματική αστυνόμευση για την πάταξη της παραβατικότητας και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στο Δήμο Αχαρνών.

δ) δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο Αχαρνών να προβεί μονομερώς στην καταγγελία της σύμβασης σε περίπτωση μεταβολής της χρήσης του μισθίου χωρίς την σύμφωνη γνώμη του.

Σήμερα, όλοι μαζί κάνουμε το πρώτο βήμα για την παγίωση ενός κλίματος ασφάλειας και προστασίας στις γειτονιές και τις συνοικίες του Δήμου μας. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών για τη στήριξη τους στον αγώνα αυτό. Όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι και δικαιωμένοι για την εξασφάλιση της καλύτερης, αποτελεσματικής και διαρκούς αστυνόμευσης της πόλης μας".

Το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ άλλων προβλέπει:


1) Τη μεταφορά των Αστυνομικών Υπηρεσιών της ευρύτερης περιοχής των Αχαρνών στο εγκαταλελειμμένο επί χρόνια Γυμνάσιο της Αυλίζας με δαπάνες της ΕΛ.ΑΣ. Οι Αστυνομικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν με ενισχυμένη σύνθεση τόσο από πλευράς έμψυχου δυναμικού, όσο από πλευράς στόλου οχημάτων.

2) Την δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας εντός του νέου Αστυνομικού Τμήματος, που κρίνεται απαραίτητη λόγω των ειδικών αναγκών του Δήμου Αχαρνών μετά από αίτημα του Δήμου.

3) Τη δυνατότητα επισκευής και συντήρησης των οχημάτων του Δήμου Αχαρνών από τα ειδικευμένα τεχνικά συνεργεία της ΕΛ.ΑΣ. που εδρεύουν στην Αμυγδαλέζα.

4) Τη διαρκή ενημέρωση των μαθητών της πόλης των Αχαρνών, από την Ελληνική Αστυνομία, σχετικά με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και κυκλοφοριακής αγωγής, για τις συνέπειες από την χρήση ναρκωτικών και εθιστικών ουσιών, για τους τρόπους προστασίας από το ηλεκτρονικό έγκλημα κ.ά. Αντίστοιχη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. προβλέπεται και για θέματα αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών τόσο σε μαθητές όσο και σε ηλικιωμένους.

5) Την διερεύνηση της δυνατότητας μεταφοράς ή και δημιουργίας νέου τμήματος Τροχαίας στο Δήμο Αχαρνών

6) Την ανάληψη υποχρέωσης από την ΕΛ.ΑΣ. διευθέτησης της κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Θρακομακεδόνων.
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός