Μνημόσυνο για τους πεσόντες στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Αξιωματικών, οπλιτών και πολιτών που έπεσαν μαχόμενοι ηρωικά κατά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το 1974, τελέστηκε το πρωί της Τρίτης 21 Ιουλίου 2015, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Βλασίου στις Αχαρνές. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Μορφωτική Σύμβουλος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, κα Μαρία Παναγίδου. Στέφανα κατέθεσαν ο Δήμαρχος Αχαρνών κ Γιάννης Κασσαβός, ο κ Ιωάννης Δέδες Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Αττικής εκ μέρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η κα Μαρία Παναγίδου Μορφωτική Σύμβουλος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, ο Ταξίαρχος κ Γρηγόρης Δημακογιάννης εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ Νάστος Αθανάσιος, Υπαστυνόμος Β’ εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ., ο Πρωτάρχης κ Βασιλικιάς Σπυρίδων από το Λιμενικό Σώμα, και ο κ Ευάγγελος Μουρελάτος Γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών Κύπρου 64-67-74.

Σε δήλωσή του μετά την επιμνημόσυνη δέηση ο Δήμαρχος Αχαρνών κ Γιάννης Κασσαβός είπε ότι «Η σημερινή μέρα είναι ημέρα θλίψης και μνήμης για σύσσωμο τον Ελληνισμό. Σήμερα, είμαστε εδώ όλοι μας για να τιμήσουμε τη μνήμη των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. Αισθανόμαστε απέραντο σεβασμό για την αυτοθυσία όλων όσων αγωνίστηκαν και έπεσαν ηρωικά για την εθνική ανεξαρτησία, την ελευθερία και τις πανανθρώπινες αξίες του Ελληνισμού. Ευχή όλων μας, η Κύπρος και η Ελλάδα να συνεχίσουν ενωμένες την πορεία τους για ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία».

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κκ Αθηναγόρας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ Θανάσης Κατσιγιάννης, ο κ Αναστάσιος Χίος Αντιδήμαρχος Διοικητικών υπηρεσιών και Θρακ/νων, ο κ Συρινίδης Θεόδωρος Αντιδήμαρχος Υπηρεσιών Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, ο κ Παναγιώτης Πολυμενέας Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, η κα Ελένη Σαχσανίδη Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, ο κ Δασκαλάκης Γιώργος Πρόεδρος της ΔΗ.Φ.Α., η κα Ναυροζίδου Μαρία Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α., ο κ Νίκος Γκασούκας Πρόεδρος του Κέντρου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ΑΡΩΓΗ, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Γιαννακόπουλος Δημήτρης, οι κκ Κωνσταντίνος Καρυδάκης και Γεωργία Ευθυμιάδου Τουμανίδου, Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών αντίστοιχα, επίσης παραβρέθηκε ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων κ Ανδρέας Παπαματθαίου.







© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός