Αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας: καταγραφή κληροδοτημάτων


Η Οικονομική και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αχαρνών ξεκίνησε την καταγραφή των ακινήτων από τα κληροδοτήματα Ροδίας Στριφτού και Αικατερίνης Κριαρά – Στριφτού.
Πρόκειται για ακίνητα (καταστήματα, γραφεία, διαμερίσματα) που επί σειρά ετών έχουν αφεθεί στην μοίρα τους, και πέραν του γεγονότος ότι μαραζώνουν, ο Δήμος Αχαρνών στερείται των εσόδων που μπορούν να επιφέρουν.
Στα ακίνητα από τα κληροδοτήματα έγινε αυτοψία και φωτογράφιση στους χώρους ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση των ακινήτων να ολοκληρωθεί η πλήρης παραλαβή και να ξεκινήσει η διαδικασία μίσθωσης τους.
Πιο συγκεκριμένα η αυτοψία των υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε στα σημεία:
1. Οδός Μεσογείων - ισόγειο κατάστημα και χώρος γραφείων 1ου και 2ου ορόφου.
2. Οδός Αναγνωστοπούλου (Κολωνάκι) – διαμέρισμα 3ου ορόφου
3. Πλατεία Αμερικής – διαμέρισμα 5ου ορόφου
4. Οδός Αλκυόνης (Παλαιό Φάληρο) – Διαμέρισμα 3ου ορόφου
5. Οδός Σαρωνίδος 2 (Σαρωνίδα) – Διαμέρισμα 3ου ορόφου


Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταγραφής των κληροδοτημάτων ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Παρόλο που σήμερα η κτηματομεσιτική αγορά είναι στο ναδίρ, το γεγονός ότι τα ακίνητα αυτά είναι σε προνομιούχες θέσεις κάνει την εκμίσθωσή τους εφικτή.  Οι μισθώσεις των ακινήτων από τα κληροδοτήματα μπορούν να αποτελέσουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο έσοδο για το Δήμο Αχαρνών που θα χρησιμοποιηθεί όπως επιβάλλουν οι όροι των κληροδοτημάτων. Βούληση μας είναι να προχωρήσει η αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας και των κληροδοτημάτων προς κάθε κατεύθυνση. Είτε αυτή σχετίζεται με τη μίσθωση ακινήτων, είτε σχετίζεται με την καταβολή υποτροφιών σε αριστούχους μαθητές από τα κληροδοτήματα οι οποίες ενεργοποιήθηκαν ύστερα από αρκετά χρόνια σε αδράνεια"




© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός