Συνάντηση με Ρώσο πρόξενο για το έτος Ελληνορωσικής φιλίας


Τον πρόξενο της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα Katsnelson Alexey υποδέχτηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Στάθη Τοπαλίδη. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση του Δημάρχου Αχαρνών για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή το πρόγραμμα "2016 Η Ελλάδα στη Ρωσία – Η Ρωσία στη Ελλάδα"
Ο Ρώσος πρόξενος δώρισε στον Δήμαρχο Αχαρνών ένα συλλεκτικό βιβλίο για τη Μόσχα και επεσήμανε πως επιθυμεί εκ μέρους της Πρεσβείας στενή συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών.
Όπως τόνισε τα μηνύματα που λαμβάνει από μέρος των ομογενών είναι άκρως θετικά, καθώς ο Δήμος Αχαρνών έχει "αγκαλιάσει" τους ομογενείς και γι’ αυτό θεωρεί πως η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα έχει υποχρέωση να στηρίξει τις Αχαρνές σε διάφορους τομείς.
Και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να επαναλάβουν τη συνάντηση τους ώστε να καθορίσουν πρωτοβουλίες και δράσεις με σκοπό τη στενότερη συνεργασία του Δήμου Αχαρνών με την Ρωσική Πρεσβεία σε θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, αλλά και επιχειρηματικότητας.


Με αφορμή τη συνάντηση του με τον Ρώσο πρόξενο ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

περαιτέρω ανάπτυξη των ήδη καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας μπορεί να φέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα σε οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο. Ειδικότερα διαπεριφερειακή συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας μπορεί να επηρεάσει θετικά ακόμη και την τοπική μας κοινωνία. Στοχεύουμε στην βελτίωση των σχέσεων μεταξύ του Δήμου Αχαρνών και της Ρωσικής πρεσβείας και αυτό μπορεί να επιτευχθεί από την ανάληψη μορφωτικών, πολιτιστικών και οικονομικών δράσεων από κοινού"





© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός