Ολοκληρώθηκε η δράση ''Συλλέγω εμπειρίες''


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Παρασκευή 8 Απριλίου οι δράσεις του "Συλλέγω εμπειρίες" μέρος του προγράμματος "Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος".
Η δράση "Συλλέγω εμπειρίες" ξεκίνησε το Σάββατο 2 Απριλίου - Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου – και συνεχίστηκε την εβδομάδα 4-8 Απριλίου στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης "Χρήστος Τσεβάς"
Σκοπός της δράσης ήταν να αναδειχθεί η απόλαυση της ανάγνωσης μέσω διαφορετικών αναγνωστικών εμπειριών. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν οι λέξεις κλειδιά: κλίμακα, πέρασμα, φως, συλλογή,υλικά και μαγεία.
Τα παιδιά που παρακολούθησαν το πρόγραμμα ανακάλυψαν την κλίμακα στη μουσική, την αρχιτεκτονική και τη φύση και οι έφηβοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το πέρασμα σε διαφορετικούς κόσμους, φανταστικούς και μη.
Παιδιά και έφηβοι, ανακάλυψαν κρυμμένες εικόνες μέσα στο σκοτάδι, έφτιαξαν τα δικά τους ποιήματα, εξέφρασαν τα συναισθήματα τους με παντομίμα, εμπνεύστηκαν από τον ζωγράφο Ματίς, δημιούργησαν κολλάζ και ζωγράφισαν τα δικά του όνειρα, φανταστικές πόλεις και μαγικούς κήπους στις ταράτσες των κτιρίων.
Το "Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" συνεχίζεται την Πέμπτη 12 Μαΐου, στηΔημοτική Βιβλιοθήκη με την πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος για εφήβους "Επόμενη στάση: Όπερα!" και ολοκληρώνεται με την παράσταση της Όπερας της βαλίτσας, "Παλιάτσοι" του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο, από την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Κυριακή 29 Μαΐου, στο Δημοτικό Θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης".

 

 
 


© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός