Ένταξη έργων στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής

Αντιπλημμυρικά, οδοποιία, επισκευές σε σχολεία και αναβάθμιση του γηπέδου του Αχαρναϊκού, στο πρόγραμμα έργων της Περιφέρειας Αττικής
Πλήρη ανταπόκριση και απόλυτη στήριξη από την Περιφέρεια Αττικής βρήκαν οι διεκδικήσεις του Δήμου Αχαρνών για την ένταξη σημαντικών έργων υποδομής, όπως αντιπλημμυρικά, αποκατάσταση οδικού δικτύου, επισκευές στα σχολεία και αναβάθμιση του γηπέδου του Αχαρναϊκού, στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής.
Στη συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού με την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου την Τετάρτη 30 Μαρτίου συζητήθηκαν οι τελευταίες εκκρεμότητες για την ένταξη έργων και μελετών που αφορούν τον Δήμο Αχαρνών στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων 2016 της Περιφέρειας Αττικής.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Χρήστος Καραμάνος, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών της Περιφέρειας κ. Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του την Τρίτη 5 Απριλίου ενέκρινε την αναμόρφωση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων 2016 και αντίστοιχα την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής για την ένταξη έργων και μελετών που αφορούν και τον Δήμο Αχαρνών.
Πιο συγκεκριμένα στα νέα έργα του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων 2016 της Περιφέρειας Αττικής εντάσσονται τα:
1. Επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση Σχολικών κτιρίων και προαύλιων χώρων του Δήμου Αχαρνών, προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ

2. Συντήρηση και κατασκευή οδών του Δήμου Αχαρνών, προϋπολογισμού 1,1 εκ. ευρώ

3. Μελέτη Αντιπλημμυρικής προστασίας Κέντρου Δήμου Αχαρνών, προϋπολογισμού 36.900 ευρώ

4. Μελέτη ολοκληρωμένης παρέμβασης στο Δημοτικό Γυμναστήριο Αχαρνών (γήπεδο Αχαρναϊκού) με σκοπό την αναβάθμισή του, προϋπολογισμού 230.000 ευρώ.

Ενώ τα ενταγμένα έργα του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων είναι τα εξής:
1. Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή Λυκότρυπας ανατολικά της οδού Φιλαδελφείας μέχρι ρέματος Αχαρνών προϋπολογισμού 1,825 εκ. ευρώ

2. Συμπλήρωση μελέτης ανάπλασης κέντρου Αχαρνών και εκπόνηση Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) προϋπολογισμού 200.000 ευρώ

3. Μελέτη έργων ανάσχεσης στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας προϋπολογισμού 80.000 ευρώ. Το έργο αφορά τις παρεμβάσεις ορεινής υδρονομίας στην Πάρνηθα με σκοπό την ανάσχεση των μεγάλων όγκων νερού από την Πάρνηθα.

Με αφορμή τη συνάντηση του με την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου και την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την αναμόρφωση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων 2016 ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:

"Η διαρκής και εύρυθμη συνεργασία του Δήμου Αχαρνών με την Περιφέρεια Αττικής αποδίδει καρπούς. Στο πρόσωπο της Περιφερειάρχη Αττικής κυρίας Ρένας Δούρου ο Δήμος Αχαρνών αναγνωρίζει έναν χρήσιμο και αποτελεσματικό σύμμαχο για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις ετών σε σημαντικά έργα υποδομής. Η ένταξη των έργων και των μελετών στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων 2016 της Περιφέρειας Αττικής αποτελεί την αφετηρία ενός ακόμη μαραθωνίου εργασίας ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων που θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας".
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός