Ράλι αντίκα, βιβλιοπαρουσίαση και ομιλία κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στην Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών


Τα βλέμματα και τα φωτογραφικά φλας "τράβηξαν" οι "όμορφες κυρίες" της ΦΙΛ.ΠΑ., όπως αποκαλούνται οι προπολεμικές αντίκες που "παρέλασαν" στους δρόμους των Αχαρνών και των Θρακομακεδόνων στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ανθοκομικής Έκθεσης Αχαρνών.
Η "εκκίνηση" δόθηκε το πρωί της Κυριακής στην κεντρική πλατεία των Αχαρνών όπου αυτοκίνητα άλλων εποχών κατέφθασαν στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου, με το αρχαιότερο μοντέλο από τη "συλλογή" της ΦΙΛ.ΠΑ να είναι της δεκαετίας του 1920. Μεγάλοι αλλά και μικροί δεν έχασαν την ευκαιρία να μπουν μέσα στα ιστορικά αυτοκίνητα, να τα φωτογραφήσουν και να μεταφερθούν έστω για λίγο σε μία άλλη εποχή.
Στη συνέχεια, η πομπή των αυτοκινήτων κατευθύνθηκε προς την πλατεία Αριστοτέλους στους Θρακομακεδόνες, όπου οι αντίκες στάθμευσαν στην είσοδο της Ανθοκομικής Έκθεσης Αχαρνών.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός υποδέχτηκε στην κεντρική πλατεία Αχαρνών τους οδηγούς και τα μέλη της ΦΙΛ.ΠΑ, καθώς και τα μέλη του Συνδέσμου Βετεράνων Οδηγών Αγώνων (ΣΒΟΑ) και στη συνέχεια τους συνόδευσε στην πλατεία Αριστοτέλους στους Θρακομακεδόνες.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, επισκέφτηκε τα περίπτερα των εκθετών της Ανθοκομικής Έκθεσης Αχαρνών και στη συνέχεια παρακολούθησε τις εκδηλώσεις της έκθεσης. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων "άνοιξε" η παρουσίαση του βιβλίου "Δυο φιλιά για την Αμέλια" από την συγγραφέα κ. Ρένα Ρώσση – Ζαϊρη, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός..
Η κ. Ρώσση – Ζαϊρη μίλησε για την πηγή έμπνευσης του νέου της μυθιστορήματος και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της.
Οι εκδηλώσεις της 3ης ημέρας της Ανθοκομικής Έκθεσης Αχαρνών "έκλεισαν" με την ομιλία από τη Βουλευτή Θεσσαλονίκης κυρία Έλενα Ράπτη.
Η κυρία Ράπτη με την ιδιότητα της συντονίστριας της καμπάνιας "1 ΣΤΑ 5" του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα μίλησε για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Στο τέλος της ομιλίας οι παρευρισκόμενοι έλαβαν το CD "Το μυστικό της μικρής Νίκης", μια ιστορία κινουμένων σχεδίων που απευθύνεται σε παιδιά αλλά και γονείς και έχει σαν σκοπό την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Τη φιλοξενία των συμμετεχόντων στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ανθοκομικής Έκθεσης Αχαρνών, έχει αναλάβει το café Best Friends στην πλατεία Αριστοτέλους στους Θρακομακεδόνες.










© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός