Εξαιρετική η όπερα ''Παλιάτσοι'' από την Εθνική Λυρική Σκηνή στον Δήμο Αχαρνών


Το κοινό των Αχαρνών απόλαυσε την εξαιρετική παράσταση όπερας "Παλιάτσοι" από την "Όπερα της Βαλίτσας" της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ανοιχτό θέατρο Μίκης Θεοδωράκης.
Η όπερα του "Παλιάτσοι" Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο σκηνοθετήθηκε υποδειγματικά από τον Ισίδωρο Σιδέρη και οι ερμηνείες του Φίλιππου Μοδινού (Κάνιο), της Ζένιας Αρτζέντη (Νέντα), του Πέτρου Σαλάτα (Τόνιο), του Νίκου Στεφάνου (Μπέππε), του Κωστή Ρασιδάκι (Σίλβιο) και του Διονύση Τσαφταρίδη (προαιώνιος παλιάτσος) καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης είναι του Γιάννη Κατρανίτσα, ο φωτισμός από τον Κώστα Μπλουγουρά, η μουσική προετοιμασία και η συνοδεία της παράστασης έγινε από τον Φρίξο Μόρτζο και η χορογραφία και κινησιολογία από τον Διονύση Τσαφταρίδη.
Με αφορμή την παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στον Δήμο Αχαρνών ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Η παρουσία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στον ιστορικό Δήμο Αχαρνών είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή. Αυτές οι εξωστρεφείς δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την υποστήριξη του ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" είναι εξαιρετικά σημαντικές και βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, τόσο στον Δήμο Αχαρνών, όσο και στις υπόλοιπες πόλεις που έχει επισκεφτεί η "Όπερα της βαλίτσας". Θέλω να ευχαριστήσω, τους εργαζόμενους στη Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς γιατί έδωσαν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους κατοίκους των Αχαρνών να συμμετάσχουν στο "Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" καθώς και τους ανθρώπους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που θα χάρισαν μια εξαιρετική παράσταση όπερας".

Στην παράσταση παραβρέθηκε η κ. Αστερία Σαμουελιάν, υπεύθυνη Περιοδειών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο κ. Γρηγόρης Χρυσοστομίδης

Συντονιστής ΚΕ2016 στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και η Δανάη Ανεζάκη συντονίστρια του προγράμματος "Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" Future Library.

Παραβρέθηκε επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας , Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Ευστάθιος Τοπαλίδης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Αναστάσιος Χίος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Θεόδωρος Συρινίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα Ελένη Σαχσανίδη και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α' Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κώστας Καρυδάκης.












© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός