Στο συνέδριο Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων στο Ζάππειο ο Δήμαρχος Αχαρνών

Στο ιδρυτικό Συνέδριο Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων στο Ζάππειο Μέγαρο που έχει σαν στόχο την ενίσχυση των Ελληνο-Κινεζικών σχέσεων και τη διασύνδεση δήμων και των πολιτών των δύο χωρών, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, με πρωτοβουλία της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, στην οποία είναι μέλος ο Δήμος Αχαρνών και την υποστήριξη, του Κινεζικού Συνδέσμου Φιλίας για τις Ξένες Χώρες, του Κινέζου Πρέσβη στην Ελλάδα και του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Στο συνέδριο παραβρέθηκαν εκπρόσωποι 4 Κινεζικών επαρχιών και 14 πόλεων μελών του Κινεζικού Συνδέσμου Φιλίας για τις Ξένες Χώρες, καθώς και εκπρόσωποι πάνω από 80 δήμους μέλη της Αμφικτυονίας των Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων.
Κατά τη συάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για την προώθηση των σκοπών της Αμφικτυονίας των Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων με Δημάρχους άλλων πόλεων μελών.
Εκτεταμένη συνομιλία είχε με τον Κινέζο Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Ζοού Ξιαόλι και τη σύζυγο του κα Νινγκ Γι με τους οποίους διατηρεί εγκάρδιες σχέσεις.
Η συζήτηση του Δημάρχου Αχαρνών με τον Κινέζο πρέσβη επικεντρώθηκε στη διεύρυνση της συνεργασίας της Κινεζικής Πρεσβείας και του Δήμου Αχαρνών και φυσικά στη φιλοξενία του συνεδρίου (φόρουμ) Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων στον Δήμο Αχαρνών, πρόταση που είχε κάνει ο Κινέζος Πρέσβης κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Αχαρνών τον Ιούνιο που μας πέρασε.
Μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε σχετικά:  "Η κοινή προσπάθεια των μελών της Αμφικτυονίας των Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων είναι να δημιουργηθεί ένας σταθερός και διαρκής δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Ελληνικών και Κινεζικών πόλεων και φυσικά των πολιτών τους.
Η μακρά Ιστορία και η Πολιτιστική Κληρονομιά των δυο χωρών είναι το πρόσφορο έδαφος για να καλλιεργήσουμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τις μακρινές πόλεις της Κίνας. Το συνέδριο Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων δημιουργεί τις βάσεις για αυτό το εγχείρημα και ο Δήμος Αχαρνών – ένας από τους πιο ιστορικούς δήμους της Αττικής - υποστηρίζει δυναμικά την πρωτοβουλία αυτή
."

 
 
 
 
 
 




© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός