Στην Υπουργό Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου ο Δήμαρχος Αχαρνών

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός
 με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου
Την Υπουργό Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός με σκοπό την ενημέρωσή της για τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και αφορούν τον Δήμο Αχαρνών, όπως η ανάδειξη Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών, η αναστήλωση των εκκλησιών, βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων στον Δήμο Αχαρνών, η δημιουργία πολιτιστικής – περιηγητικής διαδρομής, η λειτουργία της Αρχαιολογικής Συλλογής Αχαρνών, του Θολωτού Τάφου Αχαρνών κ.ά.
Ειδικότερα για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών και με δεδομένη τη έτοιμη μελέτη με τίτλο "Ολοκληρωμένη χωρική οργάνωση πολιτιστικών διαδρομών, με επίκεντρο το Αρχαίο Θέατρο στις Αχαρνές" συζητήθηκε ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια μέσω ενημερωτικών ημερίδων και δράσεων με σκοπό οι κάτοικοι αλλά και οι επαγγελματίες να γίνουν κοινωνοί της προσπάθειας ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου.
Ο Δήμος Αχαρνών καλείται να καταβάλει κάθε προσπάθεια στον δύσκολο τομέα των απαλλοτριώσεων και των δικαστικών διεκδικήσεων, ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί η μελέτη, καθώς και μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου να διευκολύνει την έναρξη εργασιών με αποφάσεις που έχουν να κάνουν στην κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Αρχαίου Θεάτρου και την εγκατάσταση των εργοταξίων. Ενώ παράλληλα να αναζητηθούν λύσεις κοινοβουλευτικής παρέμβασης ώστε να προχωρήσουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

Με την ευκαιρία της σύσκεψης ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός συνεχάρη την κα Κονιόρδου για τον ορισμό της ως Υπουργό στο Υπουργείο Πολιτισμού στις αρχές Νοεμβρίου και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της για τον Πολιτισμό, τον οποίο η κα Λυδία Κονιόρδου υπηρετεί επί σειρά ετών, ως Ηθοποιός, ως Σκηνοθέτης αλλά και ως Παιδαγωγός.

Στη συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών κου Γιάννη Κασσαβού με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου παραβρέθηκαν, οι Βουλευτές Περιφέρειας Αττικής κ.κ. Ιωάννης Δέδες και Πάνος Σκουρολιάκος, επίσης ο κ. Σταύρος Μπένος, πρώην Υπουργός Πολιτισμού και εκπρόσωπος του σωματείου για την ανάδειξη αρχαίων θεάτρων ΔΙΑΖΩΜΑ, η κα Μαρία Μίχα, εκ της κίνησης πολιτών για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών ΕΠΙΣΚΝΗΝΙΟΝ, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης, ο Διευθυντής του Γραφείου της Υπουργού κ. Βαγγέλης Πολίτης, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κα Μαρία Βλαζάκη και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής κα Αναστασία Λαζαρίδου.

Μετά τη συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε: "Ο Πολιτισμός στην χώρα μας και η κα Λυδία Κονιόρδου έχουν παράλληλη πορεία για πολλά χρόνια και πλέον συναντιόνται και από μια ακόμη ιδιότητα της κυρίας Κονιόρδου. Η πορεία της και η ευαισθησία της Λυδίας Κονιόρδου μας δίνει ελπίδα για την ανάδειξη των ζητημάτων Πολιτισμού του Δήμου Αχαρνών. Η πρόσκληση μας προς την Υπουργό Πολιτισμού να επισκεφθεί το ιστορικό Δήμο Αχαρνών είναι ανοιχτή και η παρουσία της θα είναι άκρως τιμητική"



© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός