Με την εκδήλωση ''Θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία'' ξεκίνησε ο εορτασμός για την 25η Μαρτίου

Με την τιμητική εκδήλωση "Θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία" ξεκίνησε ο εορτασμός για την 25η Μαρτίου στον Δήμο Αχαρνών και αναμένεται να κορυφωθεί με την παρέλαση μαθητών, συλλόγων και φορέων του Δήμου Αχαρνών ανήμερα της Εθνικής Επετείου .
Το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαρτίου 2017 ο Δήμος Αχαρνών, ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος "ο Κόκκινος Μύλος" και η Ένωση Γυναικών Ελλάδος Παράρτημα Αχαρνών, συνδιοργάνωσαν μια εξαιρετική εκδήλωση αφιερωμένη στην επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός συνεχάρη τον Λαογραφικό Χορευτικό Σύλλογο "ο Κόκκινος Μύλος" και το Παράρτημα Αχαρνών της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος στα πρόσωπα των προέδρων, κου Αχιλλέα Νταγιάντα και κας Λίτσας Αλεξάνδρου αντίστοιχα, καθώς και τους εργαζόμενους του Δήμου Αχαρνών για τη διοργάνωση της άρτιας και τιμητικής εκδήλωσης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821, ενώ στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε:
"Η εκδήλωση "Θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία" δανείζεται τους στίχους του Ανδρέα Κάλβου, ενός από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποιητές, τους οποίους έγραψε όταν βρισκόταν στην Γενεύη και στην επαναστατημένη και ελεύθερη Ελλάδα είχε ήδη εισχωρήσει η διχόνοια.
Ο Ανδρέας Κάλβος μας δείχνει τον δρόμο για την Ελλάδα, της Ανδρείας, της Αρετής και της Ομοψυχίας.
Δείχνει το δρόμο για την ιδεατή Ελλάδα, που με αυτά τα χαρακτηριστικά δεν μπορεί να φοβηθεί τίποτα και δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορεί να το καταφέρει.
Διαχρονικά, οι στίχοι του Ανδρέα Κάλβου παραμένουν στόχος και σκοπός για τον Ελληνισμό και σε κάθε δύσκολη στιγμή μας δείχνουν τη λύση, για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.
Ο καθένας μας χωριστά είναι ανήμπορος και ανίσχυρος να αντιδράσει και να αντιμετωπίσει όσα συμβαίνουν στην χώρα μας.
Ωστόσο όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα
".


Στην εκδήλωση "Θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία" παραβρέθηκε, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αχαρνών κ. Θοδωρής Συρινίδης, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αχαρνών κα Μαρία Ναυροζίδου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αχαρνών κ. Στέργιος Πεδιαδίτης.





© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός