Έλαβε άδεια λειτουργίας ο ξενώνας της ΑΡΩΓΗΣ (Βαμβακάρειο Ίδρυμα)

Με την απόφαση 699/22.3.2017 η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής χορηγεί άδεια ίδρυσης και λειτουργίας δύο Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – Οικοτροφεία, στο Κέντρο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Δήμου Αχαρνών "ΑΡΩΓΗ" με διακριτικό τίτλο της δομής "Βαμβακάρειο Ίδρυμα – Αρωγή"
Το "Βαμβακάρειο Ίδρυμα – Αρωγή" παραδόθηκε το 2013 στον Δήμο Αχαρνών, πλήρως εξοπλισμένο και έτοιμο να φιλοξενήσει άτομα με ειδικές ανάγκες και ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός είχε θέσει από την αρχή της θητείας του σαν κύρια προτεραιότητα, την ίδρυση και λειτουργία του ξενώνα.
Με συνεχείς παρεμβάσεις και προσπάθειες, τόσο του Δημάρχου Αχαρνών όσο και του προέδρου του Κέντρου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Δήμου Αχαρνών "ΑΡΩΓΗ" κ. Νίκου Γκασούκα ξεπεράστηκαν, αστοχίες, παραλήψεις και γραφειοκρατικά κωλύματα, όπως η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την τροποποίηση της συστατικής πράξης του ιδρύματος.
Ο πρόεδρος του Κέντρου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Δήμου Αχαρνών "ΑΡΩΓΗ" κ. Νίκος Γκασούκας, απόλυτα ικανοποιημένος και δικαιωμένος, παρέλαβε την απόφαση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής, η οποία προβλέπει τη λειτουργία δύο Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, συνολικής δυναμικότητας 18 ατόμων για πρόσωπα που χαρακτηρίζονται, από νοητική στέρηση, κινητικές ή αισθητηριακές αναπηρίες ή δευτερογενείς ψυχικές παθήσεις και διαταραχές.
Με αφορμή τη χορήγηση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του "Βαμβακάρειου Ιδρύματος – Αρωγή" ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Με αυτή την εξαιρετικά σημαντική απόφαση ανοίγει η οδός για τη λειτουργία του "Βαμβακάρειου Ιδρύματος – Αρωγή" και τη φιλοξενία ορφανών και απροστάτευτων παιδιών με ειδικές ανάγκες. Στο " Βαμβακάρειο Ίδρυμα– Αρωγή" θα προσφέρονται αξιοπρεπείς συνθήκες μόνιμης διαμονής, χώροι εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης και ομαδικής εργασίας, αίθουσα διδασκαλίας και λογοθεραπείας, ειδικό ιατρείο και χώροι ψυχαγωγίας και άθλησης.
Η ικανοποίηση μας είναι δεδομένη, ωστόσο δεν μπορεί να συγκριθεί με το κοινωνικό λειτούργημα και την ανακούφιση που θα προσφέρει το "Βαμβακάρειο Ίδρυμα –Αρωγή" στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας.
Η χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του "Βαμβακάρειου ιδρύματος – Αρωγή" είναι μια εξέλιξη που δικαιώνει τις τιτάνιες προσπάθειές μας και μας επιτρέπει να αναζητήσουμε τη χρηματοδότησή των υπηρεσιών που θα προσφέρονται, είτε από τον Δήμο Αχαρνών είτε από Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Με την εθελοντική ιδιωτική πρωτοβουλία του Σωματείου "Αρωγή", τη συνεισφορά ιδιωτών ευεργετών και τις άοκνες προσπάθειες της δημοτικής αρχής και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΡΩΓΗΣ, Ο Δήμος Αχαρνών αποκτά μια ξεχωριστή και εξαίρετη κοινωνική δομή
".



   
 


© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός