Προγραμματική σύμβαση 632.000€, Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Αχαρνών για τις παιδικές χαρές

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αχαρνών για το έργο "Αναβάθμιση Παιδικών Χαρών Δήμου Αχαρνών" προϋπολογισμού 632.000 ευρώ.
Η Μελέτη του έργου έχει πραγματοποιηθεί από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αχαρνών, η οποία θα αναλάβει και την διαδικασία δημοπράτησης του έργου, όπως προβλέπει η προγραμματική σύμβαση.
Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται η κατασκευή, διαμόρφωση και αναβάθμιση επτά Παιδικών Χαρών του Δήμου Αχαρνών. Πιο συγκεκριμένα:
• Παιδική Χαρά Λεωφόρου Δημοκρατίας ( Λεωφόρος Δημοκρατίας και Ι. Κονδυλάκη)
• Παιδική Χαρά πλατείας Καλλιά, (Αγαμέμνονος και Σπετσών)
• Παιδική Χαρά οδού Αγίου Πέτρου (Αγίου Πέτρου και Ιωλκού)
• Παιδική Χαρά Βαρυμπόμπης (πλατεία Βαρυμπόμπης)
• Παιδική Χαρά Θρακομακεδόνων (πλατεία Θρακομακεδόνων)
• Παιδική Χαρά οδού Ποσειδώνος (Λυκότρυπα)
• Παιδική Χαρά οδών Δημητρίου Δαμάσκου και Βίκτωρος Ουγκώ
(η επιλογή των Παιδικών Χαρών έγινε ύστερα από καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης στις Παιδικές Χαρές, καθώς και με χωροταξικά κριτήρια και κριτήρια επισκεψιμότητας).

Παράλληλα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αχαρνών, προχωρά σε παρεμβάσεις και επισκευές σε παιδικές χαρές του Δήμου Αχαρνών, όπως αυτή στο Δημαρχείο Αχαρνών όπου πραγματοποιήθηκαν εργασίες αλλαγής δαπέδου και εγκατάσταση πιστοποιημένων οργάνων από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αχαρνών.
Στόχος είναι, η πλειοψηφία των οριοθετημένων παιδικών χαρών, είτε μέσω της Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής, είτε μέσω αυτοχρηματοδότησης, να λειτουργούν βάσει των κανόνων ασφαλείας και των προδιαγραφών που ορίζει η Νομοθεσία από το 2009.
Με αφορμή την έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις παιδικές χαρές του Δήμου Αχαρνών, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Ουδείς μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος για την κατάσταση των Παιδικών Χαρών στον Δήμο Αχαρνών και η αγανάκτηση των γονιών είναι απόλυτα δικαιολογημένη.
Για την παρούσα δημοτική αρχή το ζήτημα των Παιδικών Χαρών αποτέλεσε πρώτη προτεραιότητα αλλά και κορυφαία πρόκληση, όσον αφορά στο θέμα της τήρησης των κανόνων ασφάλειας.
Τον Σεπτέμβριο του 2014 που αναλάβαμε, παραλάβαμε 53 χώρους "χαρακτηρισμένους παιδικές χαρές" από τους οποίους ΚΑΝΕΝΑΣ δεν λειτουργούσε σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας που ισχύουν από το 2009.
Μάλιστα από τους 53 χώρους αυτούς, ΜΟΝΟ οι 18 είναι σε ακίνητα (οικόπεδα) που έχουν χαρακτηρισθεί ως Παιδική Χαρά στο Ρυμοτομικό Σχέδιο του Δήμου Αχαρνών.
Κληθήκαμε για μια ακόμη φορά να καλύψουμε, λάθη, παραλείψεις και αδράνεια πολλών ετών και σε αυτό το εγχείρημα "έβαλαν πλάτη" και πάλι οι εργαζόμενοι του Δήμου Αχαρνών.
Παράλληλα προχωράμε σε παρεμβάσεις σε Παιδικές Χαρές – όπως αυτή στο Δημαρχείο Αχαρνών - με ιδία μέσα και χρηματοδότηση, ικανοποιώντας στο ακέραιο τους κανόνες ασφαλείας. (Υπουργική απόφαση αρ.36873 ΦΕΚ 1364Β/02-08-2007 και Υπουργική Απόφαση αρ.28492 ΦΕΚ 931Β/18-05-2009).
Ο Δήμος Αχαρνών με τις άοκνες προσπάθειες των εργαζομένων και την αφοσίωση των στελεχών της δημοτικής αρχής, αντιμετωπίζει σθεναρά, το ταμειακό έλλειμμα των 10,27 εκ. ευρώ, τον υψηλό δανεισμό και τις απανωτές κατασχέσεις, που κληρονόμησε, προχωρά στην οικονομική εξυγίανση του Δήμου Αχαρνών και έχει θέσει συγκεκριμένους και ρεαλιστικούς στόχους για την υλοποίηση έργων υποδομής, που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Αχαρνών
".




© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός