Ανακήρυξη του κ. Άριστου Αριστείδου ως Επίτιμου Δημότη Αχαρνών

Με μια σεμνή αλλά συγκινησιακά φορτισμένη τελετή, πραγματοποιήθηκε η ανακήρυξη του κ. Άριστου Αριστείδου ως Επίτιμου Δημότη του Δήμου Αχαρνών βάσει της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών.
Ο κ. Άριστος Αριστείδου, το 1999, φανερά επηρεασμένος από τις καταστροφικές συνέπειες του φονικού σεισμού στον Δήμο Αχαρνών και με την τότε ιδιότητά του ως πρόεδρος στην Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων Λεμεσού Κύπρου, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση εράνου με σκοπό την ανέγερση του 10ου Νηπιαγωγείου Αχαρνών, που είχε καταρρεύσει από τον σεισμό. Το 10ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών κατασκευάσθηκε το 2002 και λειτούργησε το 2003.
Η τελετή ανακήρυξης του κ. Άριστου Αριστείδου ως Επίτιμου Δημότη του Δήμου Αχαρνών πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του 10ου Νηπιαγωγείου Αχαρνών όπου ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός καλωσόρισε τον κ. Αριστείδου αναφέροντας στην ομιλία του:
"Στο πρόσωπο του Άριστου Αριστείδου και όσων συνέβαλαν στην ανέγερση του 10ου Νηπιαγωγείου, τιμούμε τις ανθρώπινες αξίες, την αλληλεγγύη, την ανιδιοτελή προσφορά αλλά και την Ελληνική ψυχή.
Ο πληγωμένος - από τον φονικό σεισμό του 1999- Δήμος Αχαρνών, βρήκε στα πρόσωπα των αδελφών Ελλήνων από την Κύπρο, συμπαραστάτες και υποστηρικτές, για να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια του.
Από τα συντρίμμια και τους τόνους από μπετόν του σεισμού, αναδείχθηκαν αμέτρητες ιστορίες αλληλεγγύης, και συμπαράστασης.
Μια από τις κορυφαίες ιστορίες ανθρωπιάς, είναι η κίνηση του Άριστου Αριστείδου και των συναδέλφων του στην Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων Λεμεσού για την ανέγερση του 10ου Νηπιαγωγείου Αχαρνών.
Είναι μια κίνηση ορόσημο και οι εμπνευστές της αποτελούν πρότυπα πολιτών για όλους εμάς.
Η απόσταση, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, το υψηλό κόστος και οι αμέτρητες δυσκολίες για να επιτύχει ένα τέτοιο εγχείρημα, δεν πτόησαν τους εμπνευστές του και σήμερα ο χώρος του 10ου Νηπιαγωγείου αποκτά και πάλι τον χαρακτήρα που του πρέπει: να είναι ένας χώρος μάθησης και ελπίδας για τα παιδιά μας
".
Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Αχαρνών δανείστηκε τα λόγια του Ιταλού πολιτικού φιλοσόφου Μακιαβέλι αναφέροντας ότι: "Όταν η θέληση είναι μεγάλη, οι δυσκολίες δεν μπορεί να είναι μεγάλες", ενώ μετέφερε τις ευχαριστίες, την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό όλων των δημοτών του Δήμου Αχαρνών προς τον Άριστο Αριστείδου και τους συνοδοιπόρους του σε αυτή τη διαχρονική κίνηση ανθρωπιάς.
Στην εκδήλωσε παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ενώ έντονη ήταν η συγκίνηση κατά την ομιλία του κ. Άριστου Αριστείδου, ο οποίος έφερε στις μνήμες των παρευρισκόμενων τα γεγονότα από τον φονικό σεισμό του 1999 στον Δήμο Αχαρνών.

Ακολούθησε καλωσόρισμα και χορευτικό δρώμενο από τα παιδιά του 10ου Νηπιαγωγείου Αχαρνών υπό τις οδηγίες της Διευθύντριας του Νηπιαγωγείου και των Νηπιαγωγών, ανταλλαγή αναμνηστικών και δώρων, ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του σχολείου, ενώ η εκδήλωση επισφραγίστηκε με την συμβολική φύτευση μιας ελιάς στο προαύλιο του Νηπιαγωγείου από, τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό, τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκο Κενεβέζο, τον επίτιμο δημότη Αχαρνών κ. Άριστο Αριστείδου και τον πρώην Δήμαρχο Αχαρνών κ. Τάκη Παπανίκα.



Στην τελετή ανακήρυξης του κ. Άριστου Αριστείδου ως Επίτιμου Δημότη του Δήμου Αχαρνών παραβρέθηκε, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών κ. Κώστας Ρούσσας, οι Αντιδήμαρχοι Αχαρνών: Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Στάθης Τοπαλίδης και Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Θοδωρής Συρινίδης. Επίσης ο πρόεδρος της ΑΡΩΓΗΣ κ. Νίκος Γκασούκας, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κώστας Καρυδάκης, η πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Αχαρνών και πρώην Δημοτική Σύμβουλος Αχαρνών κα Πόπη Φαμελίτου, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων από τα Στρατόπεδα που εδρεύουν στον Δήμο Αχαρνών.










© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός