Καλοκαιρινές Δράσεις 2017 στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Αχαρνών

Η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας στα πλαίσια των καλοκαιρινών δράσεων σας προσκαλεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: "Κάστρα και μύθοι της καρδιάς μας, οι φίλοι" που θα υλοποιηθεί από 3 Ιουλίου έως 14 Ιουλίου 2017.
• Το πρόγραμμα είναι ένα οδοιπορικό στην ελληνική ιστορία μέσα από φημισμένα αλλά και σε λιγότερο γνωστά ελληνικά κάστρα από την αρχαιότητα (Τείχη της Τροίας, Ακρόπολη των Μυκηνών, Ακρόπολη των Αθηνών, Φυλή) έως το μεσαίωνα και την νεότερη ιστορία ( Ακροκόρινθος, Κέρκυρα, Ρόδος, Ιωάννινα, Νάξος, Λέσβος, Μονεμβασία, Μεθώνη, Μυστράς, Ναύπακτος, Ναύπλιο, Πάτμος, Πύλος, Κρήτη, Κύπρος κ.α.), μέσα από εικόνες και παραμυθένιες, μαγικές και γοητευτικές ιστορίες από το παρελθόν. Στο πρόγραμμα τα παιδιά μέσα από δραστηριότητες ψυχαγωγίας, μάθησης και δημιουργικής απασχόλησης όπως αφήγηση παραμυθιού, ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων και ποιημάτων, δραματοποίηση και εικαστικό εργαστήρι θα ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο των κάστρων με όχημα τη φαντασία τους.
• Το πρόγραμμα απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους ηλικίας έξι έως δεκατριών ετών.
• Χώρος: Βιβλιοθήκη - Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας, Φιλαδελφείας 217 στάση Θολωτός Τάφος (πρώην 5η στάση Κόκκινου Μύλου).
• Πληροφορίες στο τηλ. 210-2322878 και στην ιστοσελίδα του Δήμου Αχαρνών acharnes.gr
• Απαραίτητη η αίτηση συμμετοχής από το γονέα ή τον κηδεμόνα και η άδεια φωτογράφησης και βιντεοσκόπησης.
• Λόγω μεγάλης συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
• Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210- 2322878
• Ώρες λειτουργίας προγράμματος: 10π.μ-13.00μ.μ.

Σε αυτό το μαγικό ταξίδι συνταξιδιώτες μας θα είναι το ΩΔΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ, ΤΟ ΕΠΙΣΚΗΝΙΟ και εθελοντές γονείς, εικαστικοί, ηθοποιοί, μουσικοί και παραμυθάδες. Τους ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθειά τους. Η εθελοντική τους συνεισφορά ως ενεργά μέλη της τοπικής κοινωνίας ενισχύει τις προσπάθειές μας.



Αναλυτικό πρόγραμμα 







© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός