Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών


Με τις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου της 3ης και 4ης Ιουνίου 2017 ολοκληρώθηκε η 3η Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών στην πλατεία Αριστοτέλους στους Θρακομακεδόνες.
Παρόλο που ο άστατος καιρός δεν υπήρξε σύμμαχος, το 10μερο της έκθεσης και των εκδηλώσεων, πλήθος επισκεπτών είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά της ανθοκαλλιέργειας από τους ειδικούς και να παρακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους, καθώς και δρώμενα για την προώθηση της φιλοζωίας.
Με την ολοκλήρωση της 3ης Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Η Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών έχει καθιερωθεί σαν ένας θεσμός πολιτισμού και επιχειρηματικότητας για τον Δήμο Αχαρνών.
Στο 10ήμερο της έκθεσης - παρόλο που ο καιρός δεν υπήρξε σύμμαχος - η Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών προσέφερε μια όμορφη εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.
'Έχοντας αφιερώσει τις προηγούμενες δυο εκθέσεις στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και στα Παιδιά, η φετινή μας επιλογή ήταν να αφιερώσουμε την 3η Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών, στη φιλοζωία, καταφέρνοντας να περάσουμε σημαντικά μηνύματα προστασίας των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Αχαρνών.
Η επιτυχία της Ανθοκομικής Έκθεσης Αχαρνών οφείλεται σε συλλογική προσπάθεια από τους συνεργάτες μου, από υπαλλήλους όλων των υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών και των Νομικών του Προσώπων και αισθάνομαι στην ανάγκη να τους ευχαριστήσω θερμά, για τον κόπο, τη δημιουργικότητα και τον επαγγελματισμό τους.
Ευχαριστώ επίσης θερμά, τους εκθέτες που έδειξαν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στον θεσμό της Ανθοκομικής Έκθεσης Αχαρνών, τους συνεργαζόμενους φορείς και καλλιτέχνες στις πολιτιστικές εκδηλώσεις και φυσικά το πλήθος των επισκεπτών που απόλαυσε και φέτος μια μοναδική εμπειρία στο φιλόξενο χώρο της πλατείας Αριστοτέλους στους Θρακομακεδόνες.
Το ραντεβού της Ανθοκομικής Έκθεσης Αχαρνών, ανανεώνεται για του χρόνου, έχοντας ωστόσο θέσει τον πήχη αρκετά ψηλά και έχοντας πλέον ακόμη μεγαλύτερη εμπειρία και όρεξη για να πετύχουμε ακόμη περισσότερα"
.

Αν και την Παρασκευή 26 Μαΐου, τα επίσημα εγκαίνια της Ανθοκομικής Έκθεσης Αχαρνών ακυρώθηκαν λόγω καιρικών συνθηκών, η έκθεση άνοιξε κανονικά τις πύλες της για τους επισκέπτες.

Λόγω του άστατου καιρού αναβλήθηκε επίσης η προγραμματισμένη για το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 "Ανάβαση της Πάρνηθας" από την ΦΙΛΠΑ, ωστόσο πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση σκύλων και η ομιλία από τον εκπαιδευτή της Σχολής Εκπαίδευσης Σκύλων SmartDog κ. Βαγγέλη Γκοτζαμπασόπουλο. Εκδήλωση κατά την οποία υπήρχε η δυνατότητα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων με προσφορά 2 ετήσιων εμβολιασμών, 3 μηνών σίτισης και 3 δωρεάν μαθήματα εκπαίδευσης και καθοδήγησης των νέων ιδιοκτητών (προσφορά της Σχολή Εκπαίδευσης Σκύλων SmartDog).

Οι εκδηλώσεις και δράσεις της Κυριακής 28 Μαΐου, ξεκίνησαν το πρωί με την Εθελοντική Αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων σε συνεργασία με το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Οι απογευματινές δράσεις, λόγω καιρού, μεταφέρθηκαν στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων, με το χορευτικό Παιδικό Τμήμα Zoumba της Λαογραφικής Εταιρείας "Αριστοτέλης", το χορευτικό Yoga από το 1ο Δημοτικό Θρακομακεδόνων και την αφηγηματική μουσική παράσταση με την Νίκη Κάπαρη και τον Γιάννη Ψειμάδα.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ανθοκομικής Έκθεσης Αχαρνών συνεχίστηκαν την Τρίτη 30 Μαΐου με την παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών του Αργύρη Αθανασίου.

Την Τετάρτη 31 Μαΐου, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός βράβευσε την κα Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση για το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων "Save a Greek Stray", ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν (και βραβεύτηκαν) τα κορίτσια της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων, τα οποία εντυπωσίασαν για μια ακόμη φορά με τις δυνατότητες και τις διακρίσεις τους.

Μετά το πέρας των βραβεύσεων και των χορογραφιών από τις ομάδες της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων, ακολούθησε ενημερωτική ομιλία για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, από την Κτηνίατρο κα Μαρία Σιδηροπούλου και τον Εκπαιδευτή Σκύλων κ. Βαγγέλη Γκοτζαμπασόπουλο

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός βράβευσε τον Ιστορικό κ. Θάνο Βερέμη, ενώ ακολούθησε συναυλία με την Κατερίνα Σκρέκη, την οποία συνόδευσε με το πιάνο του ο συνθέτης Δημήτρης Καραβίτης.

Την επόμενη ημέρα, την Παρασκευή 2 Ιουνίου στο χώρο της Ανθοκομικής Έκθεσης Αχαρνών πραγματοποιήθηκαν δυο θεατρικές παραστάσεις: η παιδική παράσταση "Οι περιπέτειες του Κοντορεβιθούλη" από την Παιδική Σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η παράσταση "Σαν παλιό σινεμά" από την Θεατρική ομάδα του 11ου Γυμνασίου Αχαρνών, ενώ η Σχολή Smart Dog έστησε θερινό σινεμά όπου οι μικροί μας φίλοι είδαν παιδική ταινία με θέμα τα σκυλιά.

Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί με τις δημιουργικές δράσεις για παιδιά από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Θρακομακεδόνων.

Ακολούθησε η "Παρέλαση Ιστορικών Αυτοκινήτων" από την ΦΙΛ.ΠΑ., με εκκίνηση από την Κεντρική Πλατεία των Αχαρνών και τη συμμετοχή αυτοκίνητων ηλικίας από 30 έως 100 ετών και η Γιορτή Κουράς από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αττικής. Εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Τσιρώνης.

Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση της Ελληνικής Λέσχης Bonsai και τη συζήτηση για την ορθή χρήση των βοτάνων και την εφαρμογή τους στη θεραπευτική & την κοσμετολογία από τον Φαρμακοποιό – Υγιεινολόγο κ. Γιώργο Μαρή.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου, τελευταία ημέρα της Ανθοκομικής Έκθεσης Αχαρνών πραγματοποιήθηκε Ποδηλατοβόλτα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ενώ το απόγευμα το Αθλητικό Σωματείο "Αναγέννηση Θρακομακεδόνων" πραγματοποίησε μια μικρή επίδειξη Street Soccer.

Στην τελετή λήξης της 3ης Ανθοκομικής Έκθεσης Αχαρνών ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Δημοτικής Ενότητας Θρακομακεδόνων κ. Ηλίας Ζητούνης και η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Θρακομακεδόνων κα Χρύσα Δουρίδα, βράβευσαν την ομάδα Junior της Αναγέννησης Θρακομακεδόνων για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Σάλας 2016-2017. Ενώ ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ήταν η βράβευση της Προέδρου του Φιλοζωικού Σωματείου Μέριμνα Εύας Οικονομίδου καθώς και το ενεργό μέλος του επίσης Φιλοζωικού Συλλόγου Ολ. Χωριού Διογένης Μαρία Χαλκίδου για την πολύτιμη προσφορά τους.

Καθ' όλη τη διάρκεια της Ανθοκομικής Έκθεσης Αχαρνών λειτούργησε καθημερινά το Περίπτερο Ανακύκλωσης του Δήμου Αχαρνών με εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης με τη συμμετοχή πολλών παιδιών καθημερινά.

Λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών και ύστερα από αίτημα των εκθετών, η λειτουργία της 3ης Ανθοκομικής Έκθεσης Αχαρνών παρατάθηκε μέχρι την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017.













© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός