Δέσμη μέτρων της ΕΛ.ΑΣ κατά της εγκληματικότητας στον Δήμο Αχαρνών


Έπειτα από την παράσταση διαμαρτυρίας των κατοίκων του Δήμου Αχαρνών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017 το απόγευμα, ορίστηκε συνάντηση για την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 το μεσημέρι, μεταξύ αντιπροσωπείας του Δήμου Αχαρνών και της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της ενίσχυσης της αστυνομικής παρουσίας και δράσης στον Δήμο Αχαρνών με στόχο την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους.
Στην αντιπροσωπεία του Δήμου Αχαρνών συμμετείχε, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κασσαβός, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας , Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Στάθης Τοπαλίδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Παναγιώτης Πολυμενέας και οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Αχαρνών κ.κ. Σωτήρης Ντούρος, Σπύρος Βρεττός , Παναγιώτης Γρηγοριάδης και Οδυσσέας Καμπόλης.  
Εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. συμμετείχε, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Ψωμάς.
Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. που προτάθηκε στην αντιπροσωπεία του Δήμου Αχαρνών περιλαμβάνει συνδυασμό μέτρων άμεσης υλοποίησης και εφαρμογής και βασίζεται στους εξής άξονες:
1. Δημιουργία οργανωτικής δομής σχεδιασμού, συντονισμού και εποπτείας επιχειρήσεων στη Δυτική Αττική, που θα εδρεύει στον Δήμο Αχαρνών.
2. Ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών και του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών.
3. Σταθερή παρουσία Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), σε 24ωρη βάση, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αχαρνών,
4. Περαιτέρω ενεργοποίηση Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) σε σταθερή βάση
5. Επαύξηση της αστυνομικής παρουσίας και δράσης, με στοχευμένες παρεμβάσεις σε επιμέρους τομείς του Δήμου Αχαρνών.
Βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν οι οργανωμένες Αστυνομικές επιχειρήσεις των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και της Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή και άλλων Διευθύνσεων και Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι, ο συγκεκριμένος επιχειρησιακός σχεδιασμός θα αξιολογείται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κάθε δέκα ημέρες, ώστε να ελέγχεται η αποτελεσματικότητά του και αν και τα πόσο χρειάζεται να γίνουν παρεμβάσεις ή βελτιώσεις.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός αναφέρθηκε στον επιχειρησιακό σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. κάνοντας την εξής δήλωση:
"Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. περιέχει καθοριστικά και επωφελή στοιχεία, όπως η αμεσότητα εφαρμογής, οι ρεαλιστικοί στόχοι και ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας, που δημιουργούν προϋποθέσεις ώστε να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους του Δήμου Αχαρνών.
Ο αγώνας κατά της εγκληματικότητας είναι μακρύς, δύσβατος και απαιτεί συνεχή προσπάθεια.
Είναι σαφές ότι το πρόβλημα ΔΕΝ λύθηκε και δεν θα λυθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Πρόθεση μας δεν είναι να υπονομεύσουμε την όποια προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ. αλλά να την ενισχύσουμε με όποιο μέσο εμείς διαθέτουμε.
Παραμένουμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση προγραμματίζοντας συμβολικές δράσεις κατά της εγκληματικότητας στο άμεσο μέλλον και αναμένουμε τα αποτελέσματα του επιχειρησιακού σχεδιασμού
".

Ο Δήμαρχος Αχαρνών αναφέρθηκε και στις κινητοποιήσεις των πολιτών του Δήμου Αχαρνών αναφέροντας ότι: "Η αγανάκτηση και η απόγνωση των πολιτών είχε σαν αποτέλεσμα τον αυθόρμητο αλλά ειρηνικό ξεσηκωμό τους με σκοπό να δηλώσουν προς κάθε κατεύθυνση ότι "δεν πάει άλλο".
Οι κάτοικοι των Αχαρνών με την υποστήριξη φορέων και συλλόγων, βγήκαν στους δρόμους μαζικά για να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Σε αυτή την προσπάθεια, η Δημοτική Αρχή και οι Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Αχαρνών στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων θέτοντας σαν πρώτη προτεραιότητα το καλό της πόλης.
Στην πρωτόγνωρη- για τα χρονικά του Δήμου Αχαρνών - κινητοποίηση, θα πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις στα προβλήματα μας και όχι να δημιουργήσουμε νέα και άλλου είδους προβλήματα.
Είναι ευθύνη όλων μας να διαφυλάξουμε τα δίκαια αιτήματα μας και να απομονώσουμε συμπεριφορές που δεν σχετίζονται με τη διεκδίκηση μια καλύτερης προοπτικής για την πόλη, αλλά στοχεύουν στη δημιουργία σύγχυσης και αποπροσανατολισμού.
Σε αυτή την προσπάθεια, η συναίνεση, η σύμπνοια και η ομόνοια των πολιτών είναι καθοριστικής σημασίας για να έρθει το θεμιτό αποτέλεσμα
".

 
 
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός