Μνημόσυνο για τους πεσόντες στην Κύπρο το 1974, στον Δήμο Αχαρνών


Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους πεσόντες στην Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή το 1974, τελέστηκε την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017, στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου στην κεντρική πλατεία Αχαρνών, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, παρουσία του Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού, του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκου Κενεβέζου, εκπροσώπων των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Μετά το πέρας της λειτουργίας ακολούθησε ομιλία από τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος εξιστόρησε τα τραγικά γεγονότα που επέφεραν τη διχοτόμηση της Κύπρου και τόνισε τη σημαντικότητα της συνεργασίας και τη συμπόρευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ελλάδα για το χειρισμό και την αντιμετώπιση Ευρωπαϊκών και Διεθνών προκλήσεων.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Μενιδιάτη οπλαρχηγού Μήτρου Λέκκα από: τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό, τον Υποπτέραρχο (Ι) Θωμάς Χατζηαθανασίου Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ) εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Ένοπλων Δυνάμεων, τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκο Κενεβέζο, τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Ζαχαρία Φραγκιουδάκη εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ., τον Ευάγγελο Μουρελάτο εκ μέρους του Πανελλήνιου Συνδέσμου πολεμιστών Κύπρου 1964,1967 και 1974 και τον Χρήστο Πανταζώνα εκ μέρους του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών Κύπρου 1974.
Με αφορμή την ημέρα μνήμης για τα γεγονότα στην Κύπρο το 1974, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Ο Δήμος Αχαρνών τιμά όσους αγωνίστηκαν για να υπερασπίσουν τα ιδανικά και τις αξίες τους και να προασπίσουν ένα αδιαίρετο και ελεύθερο Κυπριακό κράτος.
Οι ελευθερίες που απολαμβάνουμε στην καθημερινότητά μας είναι οι χιλιάδες αφορμές για να μην ξεχνάμε τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για αυτές.
Η σημερινή ημέρα δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης για το παρελθόν αλλά μια ημέρα "οδηγός" για το μέλλον.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η διαμορφωμένη κατάσταση απαιτεί παρρησία και γενναιότητα, αλλά παράλληλα απαιτεί ωριμότητα, σύνεση, συναίνεση και συνεργασία
".

Η απόδοση τιμών στους πεσόντες στην Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή το 1974 ολοκληρώθηκε με πένθιμο εμβατήριο από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αχαρνών.

Στο Μνημόσυνο για τους πεσόντες στην Κύπρο παραβρέθηκε ο πρώην Δήμαρχος Αχαρνών κ. Τάκης Παπανίκας, εκ μέρους της "Ένωσης Κεντρώων" η πολιτευτής κα Ελευθερία Κεχαγιά, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών κ. Κώστας Ρούσσας, οι Αντιδήμαρχοι Αχαρνών: Διοικητικών Υπηρεσιών & Ανθρώπινου Δυναμικού κα Λουΐζα Κοσμίδου, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Θοδωρής Συρινίδης, Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιώργος Σταύρου, Τοπικής Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Αντώνης Παλιούρας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Πολύκαρπος Παπαδόπουλος.
Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών κα Γεωργία Ευθυμιάδου και Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α. κα Μαρία Ναυροζίδου.

 
 


 
 


© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός