Στην 7η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερµανικής Συνέλευσης ο Δήμαρχος Αχαρνών Γ. Κασσαβός

Στην 7η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερµανικής Συνέλευσης συμμετείχε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου 2017, στο Sindelfingen, του ομόσπονδου κρατιδίου της Βάδης -Βυρτεμβέργης στη Γερμανία.
Η Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV) είναι ένα δίκτυο οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωνίας των πολιτών και οικονομικών φορέων, με στόχο τη διμερή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.
Οι συνεργασίες και τα θέματα που απασχόλησαν την 7η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερµανικής αφορούσαν τομείς όπως: ο τουρισμός, η ενέργεια και τα αστικά απόβλητα, η αγροτική οικονομία, η ενεργή κοινωνία των πολιτών, η ένταξη των νέων στους δήμους και η συνεργασία οικονομίας και επιμελητηρίων.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός στο πλαίσιο της 7ης Συνδιάσκεψη της Ελληνογερµανικής Συνέλευσης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με συναδέλφους του Έλληνες Δημάρχους, όπως τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζιδιάκο, καθώς και με τον Επίτροπο της Ελληνογερµανικής Συνέλευσης και Υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας κ. Hans-Joachim Fuchtel, ενώ συμμετείχε στις παράλληλες συζητήσεις εργασίας με θέμα:
- την προσέλκυση και ενίσχυση επιχειρήσεων
- την ενεργειακή αξιοποίηση απορριμμάτων και
- τα απορρίμματα ως πολύτιμος πόρος.
Με την ολοκλήρωση της συμμετοχής του στην 7η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερµανικής Συνέλευσης ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε: "Η Ελληνογερµανική Συνέλευση προάγει τη συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και αποτελεί αφορμή ανταλλαγής, απόψεων, εμπειριών και πρακτικών μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο προωθείται η ελληνογερμανική συνεργασία σε ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία των πολιτών και αναδεικνύονται λύσεις και πρακτικές για την αντιμετώπιση ζητημάτων καθημερινότητας και βιώσιμης ανάπτυξης
."

Με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζιδιάκο (αριστερά)
και τον Επίτροπο της Ελληνογερµανικής Συνέλευσης και
Υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της
Γερμανίας κ. Hans-Joachim Fuchtel, στην 7η Συνδιάσκεψη
της Ελληνογερµανικής Συνέλευσης.

7η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερµανικής Συνέλευσης
7η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερµανικής Συνέλευσης



Με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζιδιάκο στην
7η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερµανικής Συνέλευσης.

© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός