Φόρος τιμής στις Ένοπλες Δυνάμεις από τον Δήμο Αχαρνών

Αποδίδοντας τον δέοντα φόρο τιμής προς τις Ένοπλες Δυνάμεις ο Δήμος Αχαρνών διοργάνωσε τιμητική εκδήλωση, στις 21 Νοεμβρίου 2017 ημέρα Εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και ανήμερα της σημαντικής εορτής της Ορθοδοξίας των Εισοδίων της Θεοτόκου.
Ο εορτασμός των Ενόπλων Δυνάμεων καθιερώθηκε κατά τη Μεταπολίτευση το 1975 και στον Δήμο Αχαρνών εορτάστηκε με Επίσημη Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Μενιδιάτη Αγωνιστή Μήτρου Λέκκα, παρουσία του Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού και εκπροσώπων, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και Αγημάτων με σημαία και παραστάτες από σχολεία και τοπικούς συλλόγους του Δήμου Αχαρνών, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Αχαρνών.
Μετά τον πέρας των εκδηλώσεων τιμής για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Με αφορμή την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Δήμος Αχαρνών αποδίδει ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους που, έχουν αφιερώσει ή έχουν θυσιάσει, τη ζωή τους στην προάσπιση των εδαφικών συνόρων της Πατρίδας μας, αλλά και στην προάσπιση της Δημοκρατίας και Ελευθερίας των πολιτών της χώρας μας.
Τιμούμε τις ένδοξες στιγμές των Όπλων και των Σωμάτων του Ελληνικού Στρατού της Ελλάδας. Στιγμές που έχουν καθορίσει την Ιστορία μας και μας επιτρέπουν σήμερα να ζούμε σε μια Ελεύθερη και Δημοκρατική χώρα.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις με υψηλό φρόνημα και με ισχυρή αίσθηση του καθήκοντος, υπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας μας, τόσο σε εμπόλεμες περιόδους, όσο και σε περιόδους ειρήνης, προσφέροντας πλούσιο και σημαντικό κοινωνικό έργο
".

Στον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εισοδίων της Θεοτόκου παραβρέθηκαν: οι Βουλευτές Περιφέρειας Αττικής κ.κ. Νάσος Αθανασίου και Γιάννης Δέδες, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών κ. Κώστας Ρούσσας. Οι Αντιδήμαρχοι Αχαρνών: Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού κα Λουίζα Κοσμίδου, Τοπικής Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Αντώνης Παλιούρας, Κοινωνικής Πολιτικής και Δημοτικής Ενότητας Αχαρνών κ. Γιώργος Σταύρου, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Θοδωρής Συρινίδης.
Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών κ. Γιώργος Δασκαλάκης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αχαρνών κ. Κώστας Καρυδάκης και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αχαρνών κα Μαρία Ναυροζίδου.
Τον Πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο Σμήναρχος (Ι) κ. Σπύρος Σοφικίτης από τη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας στο Τατόι.

Κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Μενιδιάτη Αγωνιστή Μήτρου Λέκκα κατέθεσαν:
- ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός
- ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής κ. Νάσος Αθανασίου
- ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών κ. Κώστας Ρούσας
- ο Σμήναρχος κ, Κων/νος Μπούζιος
- ο Διοικητής του ΑΤ Αχαρνών Αστυνόμος Α' κ. Παναγιώτης Συρμαλής
- ο Υποπυραγός κ. Βασίλης Σέψας από τον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αχαρνών (Ολ. Χωριό)
- η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΙΛΕΑ κα Ειρήνη Λιόση
- ο Διευθυντής του Γυμνασίου Θρακομακεδόνων κ. Αναστάσιος Κουμπής εκ μέρους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαρνών












© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός