Συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥπ ΑΕ, για τα σχολικά κτίρια

Συνάντηση με αντικείμενο την ανέγερση ή ανακαίνιση σχολικών κτιρίων, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚτΥπ) κ. Βασίλη Καραγιάννη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάση Κατσιγιάννη.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της προσωρινής μετεγκατάστασης του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, ωσότου κατασκευαστεί νέο σχολικό κτίριο, καθώς και η ανέγερση νέων ή η ανακαίνιση σχολικών κτιρίων που αφορούν το 9ο, 18ο και 19ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.
Παράλληλα ζήτησε την υποστήριξη της ΚτΥπ ΑΕ για το θέμα της μεταβίβασης του εγκαταλελειμμένου Γυμνασίου στην περιοχή της Αυλίζας και της μετατροπής του σε Αστυνομικό Τμήμα, όπως προβλέπεται στο Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αχαρνών με την ΕΛ.ΑΣ, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι μείζονος σημασίας για τον δήμο, καθώς θα συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και παραβατικότητας στον Δήμο Αχαρνών.
Με αφορμή τη συνάντησή του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΚτΥπ ΑΕ, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Ο Δήμος Αχαρνών φιλοξενεί στα διοικητικά του όρια 105 σχολικές μονάδες και η μαθητική κοινότητα αριθμεί πάνω από 10.000 μαθητές. Βάσει αυτών των μεγεθών αξιώνουμε την ανάλογη μέριμνα από την και την ΚτΥπ ΑΕ ή οποία έχει σαν αντικείμενο την ανέγερση δημόσιων κτιρίων. Οι Υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών, είτε με ιδία μέσα, είτε μέσω προγραμματικών συμβάσεων με την Περιφέρεια Αττικής - όπως το έργο "Επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και προαυλίων χώρων του Δήμου Αχαρνών" προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ- εξασφαλίζουν τις επισκευές και παρεμβάσεις μικρής κλίμακας. Ωστόσο οι κτιριακές ανάγκες της σχολικής μας κοινότητας απαιτούν επισκευές ευρείας κλίμακας και ανακαινίσεις και κυρίως ανέγερση νέων και σύγχρονων κτιρίων που διασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας".


© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός