Πρόγραμμα ''Επιχειρούμε Έξω''

Το Τμήμα Απασχόλησης & Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αχαρνών σας ενημερώνει ότι στις 8 Ιανουαρίου 2018 ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο www.ependyseis.gr για ένταξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Δράση του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) «Επιχειρούμε Έξω».
Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων μέσω της συμμετοχής τους σε διεθνείς εκθέσεις και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες εξαγωγικές μεταποιητικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα οι οποίες πριν την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης:
έχουν κλείσει τουλάχιστον μία διαχειριστική χρήση δωδεκάμηνης διάρκειας.
διαθέτουν επιλέξιμους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) οι οποίοι αφορούν σε προϊόντα που επιθυμούν να προωθήσουν μέσω της συμμετοχής τους στις εμπορικές εκθέσεις.
παράγουν ή μεταποιούν ήδη προϊόντα
αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα και ποσοστό τουλάχιστον 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών προέρχεται από εξαγωγές προϊόντων που παράγουν ή μεταποιούν. Ως έτος υπολογισμού λαμβάνεται η διαχειριστική χρήση που προηγείται του έτους υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΟΣΜέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού και το αργότερο μέχρι τη συμπλήρωση 18 μηνών από την ημερομηνία έναρξης υποβολών των αιτήσεων.
ΠΟΣΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ
Σύμφωνα με την πρόσκληση της Δράσης, ο προϋπολογισμός ανά εμπορική έκθεση και η δημόσια επιχορήγηση, καθορίζονται ως εξής:
Η δημόσια επιχορήγηση αγγίζει το 50% με ανώτατο ποσό τις 10.000 ευρώ όταν ο προϋπολογισμός της πρότασης είναι μέχρι 20.000 ευρώ και αφορά τη συμμετοχή του ενδιαφερόμενου με περίπτερο μέχρι 20 τμ.
Όταν ο προϋπολογισμός είναι μέχρι 35.000 ευρώ ανά έκθεση και περίπτερο έως 50 τμ η δημόσια επιχορήγηση φθάνει έως το 50% με ανώτατο ποσό τις 17.500 ευρώ
Στην περίπτωση που ο προϋπολογισμός για συμμετοχή στην εμπορική έκθεση είναι 50.000 ευρώ και το περίπτερο άνω των 50 τμ τότε η δημόσια επιχορήγηση φθάνει έως το 50% με ανώτατο ποσό τις 25.000 ευρώ.
Πληροφορίες:
Γραφείο Πληροφόρησης κοινού: Λεωφ. Μεσογείων 56, Αθήνα (Δε - Πα από 8:00 πµ έως 17:00 µµ)
801 11 36300 (από σταθερό, με αστική χρέωση) από 8:00 πµ έως 19:00 µµ
www.espa.gr
www.antagonistikotita.gr/epanek
στις σελίδες της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ στα κοινωνικά δίκτυα: Facebook, Twitter, LinkedΙn,
ΥouΤube
ΕΦΕΠΑΕ www.efepae.gr και τους κατά τόπους εταίρους του.

© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός