Κατασκευή διαζώματος στη λεωφόρο Ιωνίας στον Δήμο Αχαρνών

Ξεκίνησε η κατασκευή διαζώματος στην λεωφόρο Ιωνίας, από εργαζομένους της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών, με σκοπό την ασφαλή διάβαση πεζών, ειδικά στα σημεία όπου ο δρόμος σημειώνει μεγάλο πλάτος, καθώς και την ασφαλή διέλευση οχημάτων.
Η συγκεκριμένη οδός παρουσιάζει ανομοιομορφία, όσων αφορά στο πλάτος της, με αποτέλεσμα να καθιστούσε επισφαλή τη διάβαση πεζών ειδικά στο ύψος όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών, αλλά και στο ύψος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, όπου υπάρχει ειδικός σηματοδότης για την διάβαση των πεζών.
Η κατασκευή διαζώματος στη λεωφόρο Ιωνίας αποτελούσε πάγιο αίτημα κατοίκων της περιοχής αλλά και οδηγών που διέρχονται σχεδόν καθημερινά από τη συγκεκριμένη οδό.
Ανασταλτικός παράγοντας στην κατασκευή του διαζώματος ήταν, η εισδοχή ακινήτου (οικοπέδου) στην οδό στο ύψος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών. Η η απαλλοτρίωση του οικοπέδου και η διευθέτηση της οδού στο συγκεκριμένο σημείο ολοκληρώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2018.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός επισκέφθηκε το σημείο όπου εκτελούνται οι εργασίες για την κατασκευή διαζώματος στη λεωφόρο Ιωνίας, ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών και δήλωσε σχετικά:
"Τον Φεβρουάριο του 2018 ολοκληρώσαμε τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την απαλλοτρίωση του ακινήτου που βρίσκονταν αρκετά μέτρα μέσα στη λεωφόρο Ιωνίας.
Στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε ένα στένεμα που δημιουργούσε επί σειρά ετών σημαντικά προβλήματα στη διέλευση οχημάτων και κυρίως πεζών.
Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή διαζώματος στην λεωφόρο Ιωνίας, με σκοπό να γίνεται ασφαλέστερη η διάβαση πεζών και η διέλευση οχημάτων.
Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής του διαζώματος θα ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση της λεωφόρου, καθώς η συγκεκριμένη οδός έχει ενταχθεί στις ασφαλτοστρώσεις της πρόσφατα υπογραφείσας σύμβασης για το έργο "Συντήρηση και κατασκευή οδών του Δήμου Αχαρνών" προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ.
Σε λίγο καιρό και μέσα από μεθοδική εργασία σε διοικητικό και τεχνικό επίπεδο, η λεωφόρος Ιωνίας θα είναι ένας ασφαλής δρόμος για πεζούς και οχήματα
".







© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός