Ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση του 24ου Νηπιαγωγείου Δήμου Αχαρνών

Από την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 το 24ο Νηπιαγωγείο του Δήμου Αχαρνών, που στεγαζόταν στο κτίριο του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, λειτουργεί σε νέο κτίριο με αίθουσες βαριάς προκατασκευής, οι οποίες πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.
Σύμφωνα με την απόφαση 799/5-10-2018 (ΑΔΑ: 6ΠΡ4ΩΨ8-0ΥΓ), του Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού, ορίστηκε η διακοπή των μαθημάτων του 24ου Νηπιαγωγείου Αχαρνών από τη Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2018 έως την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018, λόγω της μετακίνησης του Νηπιαγωγείου στο νέο κτίριο και από την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 το 24ο Νηπιαγωγείο του Δήμου Αχαρνών λειτουργεί κανονικά στο νέο κτίριο.
Η ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης του 24ου Νηπιαγωγείου Δήμου Αχαρνών, αποτελεί την πρώτη φάση μετεγκατάστασης των μαθητών που φοιτούν στο κτίριο του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, το οποίο στεγάζεται από τον σεισμό του 1999 σε προκάτ αίθουσες.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Κώστα Καρυδάκη, επισκέφθηκαν τις νέες εγκαταστάσεις του 24ου Νηπιαγωγείου Αχαρνών, προκειμένου να ενημερωθούν από τις Νηπιαγωγούς του σχολείου για τη διαδικασία μετεγκατάστασης του 24ου Νηπιαγωγείου, να επιβλέψουν τις πρόσθετες εργασίες που γίνονται από την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο νέο κτίριο, αλλά και να επιβλέψουν τις εργασίες που πραγματοποιούνται για την μετεγκατάσταση του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.
Αναφερόμενος στο κτιριακό πρόβλημα του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών και με αφορμή την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης του 24ου Νηπιαγωγείου Δήμου Αχαρνών ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Η συσσωρευμένη αγανάκτηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών για ένα πρόβλημα που υφίσταται για πάνω από 15 χρόνια είναι απόλυτα δικαιολογημένη.
Εδώ και δυο χρόνια ο Δήμος Αχαρνών και φυσικά η Διοίκηση της Κτιριακές Υποδομές - ΚτΥπ ΑΕ (πρώην ΟΣΚ), σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα, έχουν ανακτήσει το "χαμένο έδαφος" και έχουν καλύψει τις ολιγωρίες του παρελθόντος.
Τον Ιανουάριο του 2017, η ΚτΥπ ΑΕ αποδέχεται την πρόταση του Δήμου Αχαρνών και της σχολικής κοινότητας του 21ου Δημοτικού για προσωρινή μετεγκατάσταση του σχολείου σε κτίριο που θα κατασκευαστεί εκ νέου και όχι την πρόταση για διαμοιρασμό των μαθητών του 21ου σε άλλα σχολεία του Δήμου Αχαρνών μέχρι την κατασκευή του νέου κτιρίου.
Τον Ιούλιο του 2018 υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ της ΚτΥπ ΑΕ και της εργολήπτριας εταιρείας για τη μετεγκατάσταση του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, γεγονός που δρομολογεί την οριστική λύση για το κτιριακό πρόβλημα του σχολείου.
Η μετεγκατάσταση του 24ου Νηπιαγωγείου Δήμου Αχαρνών, που ολοκληρώθηκε, είναι το πρώτο "βήμα" και σύμφωνα με τον σχεδιασμό η μετεγκατάσταση και του 21ου Δημοτικού θα ολοκληρωθεί κατά τη διακοπή των μαθημάτων για τα Χριστούγεννα.
Η λύση στο κτιριακό πρόβλημα του 21ου Δημοτικού Σχολείου δεν είναι πλέον "ευχολόγιο" ή αντικείμενο "συγκεχυμένων προθέσεων" και "ασαφούς βούλησης".
Υπάρχει σαφές πλάνο και χρονοδιάγραμμα εργασιών (το οποίο τηρείται) και σε λίγο καιρό οι μαθητές θα μεταφερθούν σε ένα ασφαλές και λειτουργικό σχολείο
."










© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός