Δημήτρης Βρεττός: Με τον Δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό και με εφόδια την καινοτομία και τις μεταρρυθμίσεις

Η δημοτική αρχή υπό τον Δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό, πέρα από την υπεράνθρωπη προσπάθεια για να μπει τάξη στα Οικονομικά του Δήμου και την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομών, έχει εργαστεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα και στην εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών, όπως το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων του Δήμου Αχαρνών.
Πρόκειται για μια εμπεριστατωμένη Μελέτη που:
- Συμβάλει στην αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής.
|- Ενσωματώνει τις νέες απαιτήσεις και στόχους της Νομοθεσίας με έμφαση στις αρχές της πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης.
- Αναδεικνύει τα απαιτούμενα τοπικά έργα υποδομής και δράσεις.
Μάλιστα, ο Δήμος Αχαρνών αναμένει σύντομα την έγκριση χρηματοδότησης της εν λόγω Μελέτης, προϋπολογισμού 2.800.000 €, την οποία έχει υποβάλει στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείριση Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη, που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Το Σχέδιο Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων του Δήμου Αχαρνών προβλέπει εξοικονόμηση πόρων ύψους 1.500.000 € από τον 1ο χρόνο εφαρμογής του, ενώ η εξοικονόμηση πόρων φτάνει συνολικά τα 3.000.000 € τον 4ο χρόνο εφαρμογής του, προκρίνοντας δράσεις όπως:
● τη μείωση των αποβλήτων που οδηγούνται για ταφή και κατ’ επέκταση του κόστους διαχείρισης για το Δήμο
● την αύξηση των ποσοστών διαλογής στην πηγή και ανακύκλωσης προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του 50% το 2020
● την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών
Στο ίδιο πλαίσιο μπορούν να υλοποιηθούν και ανάλογες προτάσεις εκπόνησης Μελετών και χρηματοδοτήσεων από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, σε θέματα όπως, η χρήση Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά πάρκα και "πράσινες" ταράτσες) και η εξοικονόμηση ενέργειας στον Δημοτικό Φωτισμό με χρήση λαμπτήρων LED ή μαγνητικής επαγωγής. Πεδία στα οποία μπορώ να εργαστώ και να συνδράμω λόγω της επαγγελματικής μου εμπειρίας.
Με σκοπό να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στην πόλη που μένω και κατάγομαι, συμπορεύομαι με τον Δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό και την παράταξη ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες στις δημοτικές εκλογές του 2019.

Ο Δημήτρης Βρεττός του Σπύρου (Μπούλιος) το γένος Νίκα είναι 31 ετών. Είναι παντρεμένος με την Λουΐζα Παναγιωτοπούλου το γένος Συρανίδη και έχουν 2 παιδιά. Έχει σπουδάσει στον κλάδο των Δομικών Έργων και έχει εργαστεί ως Εργολάβος Υδραυλικών Εφαρμογών. Σήμερα εργάζεται στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.) ως Υπεύθυνος της Μονάδας Αποθείωσης και έχει εκλεγεί ως Εκπρόσωπος στο Εργατικό Συνδικάτο των ΕΛ.ΠΕ.

© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός