Διαδημοτικό έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στον Δήμο Αχαρνών

Υπογράφτηκε η Προγραμματική Σύμβαση για το έργο "Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής" προϋπολογισμού 28.000.000 ευρώ, από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, τον Δήμαρχο Αχαρνών Γιάννη Κασσαβό και 15 ακόμη Δημάρχους από τους Δήμους, Αίγινας, Διονύσου, Κυθήρων, Μάνδρας - Ειδυλλίας, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου - Μεσογαίας, Μεγαρέων, Παιανίας, Παλλήνης, Πεντέλης, Ραφήνας - Πικερμίου, Σαλαμίνας, Σπάτων - Αρτέμιδος, Τροιζηνίας και Ωρωπού.
Σκοπός του έργου είναι η Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας του οδικού δικτύου της Αττικής μέσα από παρεμβάσεις σε 16 δήμους της Αττικής που αφορούν μεταξύ άλλων:
Κατασκευή νησίδων και πεζοδρομίων, Διαπλάτυνση οδοστρωμάτων, Κατασκευή λευκός οριογραμμών λευκού χρώματος (ερείσματα), Σφράγιση ρωγμών οδοστρώματος, Αποκατάσταση βλαβών οδοστρώματος, Διαγραμμίσεις, Τοποθέτηση ανακλαστήρων οδοστρώματος, Τοποθέτηση Πινακίδες κυκλοφορίας και στάθμευσης, Εγκατάσταση στηθαίων ασφαλείας και μονάδων απόσβεσης ενέργειας κ.ά.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής αναφέροντας μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης ότι:
"Ένα τόσο σημαντικό διαδημοτικό έργο, που σχετίζεται με την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Αττικής, και το οποίο αφορά και τον Δήμο Αχαρνών, είναι ένα έργο που έχει ως βασικό στόχο τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων και κυρίως την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Ο Δήμος Αχαρνών ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στο κάλεσμα της Περιφέρειας Αττικής, ικανοποιώντας τις τυπικές υποχρεώσεις που προβλέπονται στην Προγραμματική Σύμβαση που υπογράψαμε οι 16 δήμοι της Αττικής με την Περιφέρεια Αττικής.
Από το Σεπτέμβριο του 2014 έως σήμερα έχουμε μια, συνεχή, εποικοδομητική και ουσιώδη συνεργασία με την Περιφερειακή αρχή και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και με προσήλωση και πολλή δουλειά έχουμε ξεπεράσει κάθε προσδοκία.
Για την περίοδο 2014 έως σήμερα, η ένταξη έργων για τον Δήμο Αχαρνών στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής σημειώνει αύξηση 791,29 % σε σχέση με την περίοδο 2007-2010 και αύξηση 3.272,20% σε σχέση με την περίοδο 2010-2014.
Αυτή η επίδοση μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και να προσπαθούμε ακόμη περισσότερο για το καλό των πολιτών και της πόλης
".

 


© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός