Χρήστος Λοιζίδης: Αρωγός στην προσπάθεια Κασσαβού για την ανάδειξη της Πολιτιστικής κληρονομιάς του δήμου

Για εμάς τους νέους ανθρώπους ο Πολιτισμός δεν αποτελεί μια συμπληρωματική δράση στα κοινά της πόλης, αλλά κύριο μέλημα μιας τοπικής κοινωνίας.
Η ανάδειξη της Πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Αχαρνών και η αξιοποίηση της σύγχρονης Πολιτιστικής δυναμικής του τόπου, είναι δυο ζητήματα που απαιτούν οργανωμένο σχέδιο καθώς και συγκροτημένες, ολοκληρωμένες και στοχευμένες δράσεις.
Ο Πολιτισμός θα πρέπει να αποτελεί διαχρονικά, αντικείμενο ρεαλιστικού οράματος από όσους καλούνται να λάβουν θέσεις ευθύνης σε έναν Δήμο.
Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ο δήμος μας καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να βγει από το οικονομικό τέλμα που οφείλεται στον υψηλό δανεισμό και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προηγούμενων ετών, ωστόσο με συντονισμένες προσπάθειες και οργανωμένο σχέδιο ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή "επενδύουν" στον Πολιτισμό.
Το φεστιβάλ Πολιτισμού Σοφόκλεια που διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο, το Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου – μια εξαιρετικά σημαντική δράση που ξεκίνησε 3 χρόνια πριν και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, το Παιδικό Φεστιβάλ, η ουσιαστική αναβάθμιση του Δημοτικού Ωδείου και των Καλλιτεχνικών Τμημάτων αλλά και η έμπρακτη υποστήριξη των Πολιτιστικών φορέων του τόπου, συνθέτουν μια προσπάθεια ανάδειξης της ιστορικότητας αλλά και της προοπτικής και των δυνατοτήτων των Αχαρνών.

Πέρα από υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας, αισθάνομαι ότι μπορώ να αποτελέσω και κοινωνός και ενεργός συμμέτοχος, ως Ενεργός Πολίτης στον Δήμο Αχαρνών.
Αισθάνομαι ότι, σε αυτή την προσπάθεια του Δημάρχου Γιάννη Κασσαβού μπορώ να συνεισφέρω ώστε, αφενός να συνεχιστεί με την ίδια θέρμη και τον ίδιο ζήλο, αφετέρου να συνδράμω ώστε να εμπλουτιστεί, με νέες ιδέες και πρωτοβουλίες από νέους ανθρώπους.




© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός