Ο Βαγγέλης Γκοτζαμπασόπουλος υποψήφιος με τον Γιάννη Κασσαβό

Επιστολή του Ευάγγελου Γκοτζαμπασόπουλου για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του με την παράταξη του Δημάρχου Γιάννη Κασσαβού:

Αγαπητοί συμπολίτες και αγαπητές συμπολίτισσες,Ονομάζομαι Ευάγγελος Γκοτζαμπασόπουλος.
Οι περισσότεροι ίσως με γνωρίζετε με το χαρακτηριστικό όνομα SMARTDOG μιας και εδώ και 20 χρόνια δραστηριοποιούμε στην περιοχή με την εκπαίδευση και την φιλοξενία ζώων καθώς διατηρώ ξενοδοχείο ζώων και εκπαιδευτήριο σκύλων στις Αχαρνές. Η αγάπη μου για τα σκυλιά με οδήγησε ,αυτό που αγαπάω ποιο πολύ, να το κάνω και επάγγελμα και είμαι ευτυχής που τα κατάφερα. Ασχολούμαι με την εκπαίδευση σκύλου από το 1998 και 20 χρόνια τώρα προσπαθώ να φέρω κοντά τον σκύλο και τον άνθρωπο.
Πριν 15 χρονιά το 2004 ξεκινήσει η προσπάθειά μου για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τα ζώα μέσα σε σχολεία και η δημιουργία μια Φιλοζωικής με το όνομα ΦΙ.ΠΕ.ΣΑ. στον Δήμο Αχαρνών. Είχε γίνει κατά την γνώμη μου, ένα πολύ αξιόλογο έργο με στειρώσεις, εμβολιασμό και υιοθεσίες. Είχαμε δημιουργήσει ένα δίκτυο εθελοντών και είχαμε καλύψει σχεδόν όλο τον δήμο Αχαρνών. Όλα τα κονδύλια προήλθαν από την περιφέρεια χωρίς να επιβαρυνθεί καθόλου ο δήμος. Όλοι οι κτηνίατροι της περιοχής είχαν υπογράψει σύμβαση για στειρώσεις, εμβολιασμό και ηλ. σήμανση. Είχαμε καταφέρει να τοποθετηθούν σε όλα τα σημεία του δήμου δοχεία σίτισης και ποτίστρες και πάντα να υπάρχει ένας εθελοντής για επίβλεψη και καταγραφή τυχόν προβλημάτων.
Δυστυχώς όμως οι επόμενες δημοτικές αρχές δεν είχαν σε υπόληψη καθόλου τα αδέσποτα και κατάφεραν να μας αδρανοποιήσουν και μέχρι σήμερα να έχει διογκωθεί το πρόβλημα γιατί πλέον είναι ένα πρόβλημα που χρίζει άμεσης βοήθειας.
Ο λόγος που αναφέρω όλα τα παραπάνω είναι για να γνωρίζετε και να αιτιολογήσω την υποψηφιότητά μου σε αυτές τις εκλογές όπου με έκπληξη παρακολουθώ πως το ζήτημα ζωοφιλίας έχει απασχολήσει όλους τους υποψήφιους μελλοντικούς Δημάρχους του δήμου και με μεγάλο σθένος όλοι παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα δίχως να έχουν την ανάλογη εμπειρία και μετά λύπης μου θεωρώ πως θα καταλήξει σε ένα συρτάρι γραφείου.
Δεν αποσκοπώ σε καμία περαιτέρω αναγνωρισιμότητα και ο μοναδικός λόγος της υποψηφιότητάς μου είναι αυτός.

Πάμε στο σήμερα..γι αυτό που ξέρει να κάνει ο καθένας μας καλά.
Σήμερα στις 24 Απριλίου μου ζητήθηκε από τον Γιάννη Κασσαβος να έρθω και να βοηθήσω σε αυτό τον τομέα. Σε έναν τομέα που πιστεύω ότι μπορώ πραγματικά να δώσω λύσεις και μάχες .Λύσεις απλές. Λύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν.
Η πρώτη και μοναδική ένστασή μου, είναι και θα είναι μόνο αυτή ,διότι παρουσιάζεται από όλες τις παρατάξεις σαν τη πιο συμφέρουσα λύση, αυτή της δημιουργίας δημοτικού κυνοκομείου, δίχως να γνωρίζουν καν τι σημαίνει και τι υποχρεώσεις έχει αυτό το έργο.
Η λύση του Δημοτικού κυνοκομείου με βρίσκει αντίθετο.
Δυστυχώς δεν υπάρχει δυναμικό που να μπορεί να διαχειριστεί ένα τέτοιο έργο.
Μετά από 22 χρόνια ιδιοκτήτης ξενοδοχείου ζώων και μετρώντας τις ανάγκες που έχει μια τέτοια εγκατάσταση, την καθαριότητα που χρειάζεται, τη συνέπεια , την αγάπη και τα υψηλά στάνταρ επαγγελματισμού με 24ωρη παρουσία προσωπικού και άλλες αμέτρητες ανάγκες, σας διαβεβαιώνω ότι φτιάχνοντας ένα κυνοκομείο στον Δήμο Αχαρνών όσο και σύγχρονο να είναι, όσο η κάθε δημοτική αρχή να το οραματίζεται να το φτιάξει τέλειο με κόστος πολλές χιλιάδες ευρώ , σε λίγους μήνες θα γίνουμε πρώτο θέμα σε κανάλια και στις εφημερίδες στο κολαστήριο του Μενιδίου.. Θυμηθείτε τον Δήμο Λάρισας, τον δήμο Βόλου, δήμος Σερρών , Φλωρίνης κ.τ.λ. ή το κολαστήριο του δικεπαζ..
Άρα η λύση του δημοτικού κυνοκομείου κατ εμε είναι από τις χειρότερες, γιατί να φτιάξεις κάτι τέτοιο είναι εύκολο.. το να το λειτουργήσει όμως είναι πολύ δύσκολο.
Οι Προτάσεις μου είναι:
1.Ο δήμος να φύγει άμεσα από το ΔΙ.ΚΕ.ΠΑΖ..
Όλα αυτά τα κονδύλια να μοιραστούν σε όλους τους τοπικούς κτηνιάτρους. Το ΔΙΚΕΠΑΖ μας στοιχίζει το χρόνο περίπου 60.000 εύρω. Αυτό συνεπάγεται μέσο όρο ευνουχισμό και στείρωση 100ευρώ αρά περίπου 600 στείρωσης και ευνουχισμοί και εμβολιασμοί τον χρόνο.
2.Χορηγίες από εταιρίες τροφών ζώων πχ δωρεές από μεγάλες εταιρίες και εμείς ανταποδοτικά κάποια είδους διαφήμιση πάνω σε φορτηγά του δήμου ή σε κάποια νόμιμα σημεία του δήμου.
3. Ποτίστρες και ταΐστρες βαρέου τύπου ( όχι από σίδερο για να μην γίνονται στόχο ΚΛΟΠΗΣ ) με πολύ καλή εγκατάσταση σε κομβικά σημεία με επίβλεψη από εθελοντές για την σωστή τροφοδότηση τους και ενημέρωση των αρμόδιων γραφείων του δήμου.
4.Άμεσα αγορά νέου οικονομικού οχήματος και διαμόρφωση του σε ασθενοφόρο με χρέωση σε συγκεκριμένους υπαλλήλους του δήμου με υψηλό το σθένος ζωοφιλίας, έτσι ώστε να συντηρείται και να λειτουργεί σωστά.
5. Καταγραφή και προώθηση αδεσπότων.
Εύρεση οικογένειας και προνόμια υιοθεσίας.
ΔΩΡΕΑΝ μελλοντική εμβολιασμοί και προ εκπαίδευση..
6.Συνεργασία με όλα τα φιλοζωικά σωματεία και δυναμώσει αυτόν.
ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΣΟΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟΝ .
Πχ μια έδρα στον Δήμο με ένα τηλέφωνο και ένα Γραφείο.
Άρα μαζί τους δουλεύουμε στο ίδιο μέτωπο και γινόμαστε ποιο ευέλικτοί και ποιο δυνατοί.

7. Δημοτική αστυνομία. Έλεγχο των δεσποζόμενων ζωών για τήρηση του νομού περί σήμανσης και εμβολιασμό. Πραγματική καταγραφή των δεσποζόμενων ζωών του δήμου μας.

8.Ενημέρωση σε σχολεία μικρών και μεγάλων μαθητών διότι αυτοί είναι το μέλλον.

Ενημερώση και ευαισθητοποιήση για το πως μπορούν να αγαπήσουν και να φροντίσουν ένα ζώο.
Διαδραστικά σεμινάρια για την ζωοφιλία.
Πιστεύω ότι τα παιδιά και ο εθελοντισμός είναι το μέλλον..
Είμαι ένας σαν εσάς. ‘Οτι παράπονα έχετε εσείς έχω και εγώ...
Οι προτάσεις μου είναι εδώ. Μακάρι να γίνουν εγχειρίδιο από όποιον και να διοικήσει.
Ο κ. Γιάννης Κασσαβός ζήτησε την βοήθεια μου αναγνωρίζοντας ότι γίνανε λάθη και θέλωντας να γίνουν καλύτεροι στον τομέα της ζωοφιλίας.
Οφείλω να δεχτώ την πρότασή του και να στηρίξω την ανάγκη για ένα όραμα με δυνατό το αίσθημα της ζωοφιλίας στον δήμο μας.
Τα αδέσποτα έχουν ψυχή και κάθε μέρα αιμορραγούν στους δρόμους.
Είδα κάποτε ότι ο δήμος μας μπορεί να πετύχει σε αυτό το κομμάτι που λέγετε αγάπη για τα αδέσποτα.. Δεσμεύομαι αν τελικά μου δώσετε εντολή να ξεπεράσω τον εαυτό μου και να καταφέρω να ενώσω όλους εμάς που αγαπάμε την ψύχη που λέγετε σκύλος, γάτα, ζώο.
Πάμε στο σήμερα, για αυτό που ξέρει να κάνει ο καθένας μας καλά.

Με Εκτίμηση
Ευάγγελος Γκοτζαμπασόπουλος
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός