Επιστολή προς Δασαρχείο Πάρνηθας

Αξιότιμε κύριε Δασάρχη
Ένας από τους θεμελιώδους λόγους σύστασης της κίνησης ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες, είναι η επιτέλεση χρήσιμης και δημιουργικής περιβαλλοντολογικής δράσης στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών. Όντας κάτοικοι Αχαρνών, έχουμε (ή καλύτερα είχαμε) γνωρίσει από κοντά την σπάνια ομορφιά του ορεινού όγκου της Πάρνηθας και είναι αλήθεια ότι αισθανόμασταν "προνομιούχοι" που σε μικρή απόσταση από τα σπίτια μας είχαμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας.
Δυστυχώς όλο αυτό το ιδεώδες σκηνικό, κατέρρευσε σχεδόν ολοκληρωτικά, με τη φωτιά της 28ης Ιουνίου 2007. Η θλίψη και η οργή για το "έγκλημα" κατά της Πάρνηθας δεν έχει ξεθυμάνει, ωστόσο, όπως όλοι γνωρίζουμε, ούτε η θλίψη και φυσικά πολύ περισσότερο ούτε η οργή, μπορεί να επαναφέρει την Πάρνηθα όπως ακριβώς την έχουμε γνωρίσει όλοι μας.

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να δηλώσουμε προς εσάς και την υπηρεσίας σας ότι ως κίνηση πολιτών είμαστε και θα είμαστε διαθέσιμοι στο οποιοδήποτε κάλεσμα σας και σε οποιαδήποτε προσπάθεια του Δασαρχείου Πάρνηθας απαιτεί ενεργή συμμετοχή πολιτών.
Επιδίωξη μας είναι να οργανώσουμε, όσο το δυνατό πιο σύντομα, δεντροφύτευση στον ευρύτερο ορεινό όγκο της Πάρνηθας.
Η ενέργεια μας αυτή, προφανώς και είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί δίχως τις οδηγίες, τις υποδείξεις και την αρωγή της υπηρεσίας σας.
Άλλωστε είστε και οι μοναδικοί αρμόδιοι που θα μπορούσαν να μας να μας διαθέσουν το είδος των δενδρυλλίων, να μας ενημερώσουν για τον τρόπο φύτευσης και φυσικά να μας υποδείξουν τον τόπο που ο σχεδιασμός της υπηρεσίας σας θεωρεί ότι μπορεί να γίνει δεντροφύτευση. Θα ήμασταν ικανοποιημένοι - πέραν του δέοντος, αν ακόμη και αυτή τη στιγμή, μπορούσαμε να ενταχθούμε και να προσφέρουμε στον ευρύτερο σχεδιασμό σας, για την επαναδημιουργία του δάσους στην Πάρνηθα.


Μετά τιμής
ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες

Οι δημοσιευμένες φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα του Δασαρχείου Πάρνηθας
(www.parnitha-np.gr). Οι λήψεις και ο σχολιασμός είναι της κας Ειρήνης Απλαδά, Βιολόγου-M.Sc. Περιβαλλοντικής Βιολογίας και Διαχείρισης Χερσαίων και Θαλάσσιων Οικοσυστημάτων,

Φωτογραφία 1: Αναψυχή-Πλάτανος ©Ειρήνη Απλαδά
Φωτογραφια 2: Cervus elaphus (ελαφίνες) ©Ειρήνη Απλαδά
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός