Oι πευκοβελόνες της οργής

Αυτά τα Μέσα Ενημέρωσης παντού θέλουν να «χώνουν» τη μύτη τους. Η νέα πληγή της κοινωνίας είναι τα παλιο - blogs! Αναρτούν ότι τους κατέβει! Τελευταία μάλιστα προχώρησαν σε αναρτήσεις με αυτά τα "φαινόμενα" προσλήψεων π.χ στη Βουλή, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο Δήμο Αχαρνών κ.α. Ο Δήμος Αχαρνών όμως κατάφερε για άλλη μία φορά - αυτή τη φορά μέσα από τη μικρή οθόνη - να γίνει και πάλι είδηση.
Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ έπαιξε ένα θέμα σε σχέση με τους κατοίκους της Βαρυμπόμπης και βέβαια με το Δήμο Αχαρνών. Το ρεπορτάζ είχε ως εξής: Οι κάτοικοι από τα τέλη Απριλίου καθάρισαν - όπως είναι υποχρεωμένοι - τα οικόπεδά τους από τις πευκοβελόνες.
Στη συνέχεια τις τοποθέτησαν στην άκρη του πεζοδρομίου - νοικοκυρεμένα - σε μικρά "βουναλάκια" και με έγγραφο από τις αρχές Μαϊου ζήτησαν από το Δήμο Αχαρνών να τα μαζέψει. Κανείς όμως δεν έδωσε σημασία! Η διαδικασία των εγγράφων συνεχίστηκε αλλά και πάλι ....τίποτα. Τελικά μία επιτροπή πήγε στο Δημαρχείο. Αποτέλεσμα; Οι πευκοβελόνες παραμένουν στο πεζοδρόμιο. Ξέρετε τι απάντησε ο κ. Φωτιάδης; «Θα πρέπει οι κάτοικοι να νοικιάσουν ένα κοντέϊνερ και να μεταφέρουν οι ίδιοι τις πευκοβελόνες».

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος, υπάρχει διάταξη που αναφέρει ρητά ότι οι κάτοικοι πρέπει να καθαρίζουν τα οικόπεδά τους. Στο επόμενο στάδιο, χρειάζεται η συνδρομή του Δήμου.

Δεν είναι υποχρέωση αλλά καθήκον του Δήμου και του κάθε σκεπτόμενου «Άρχοντα» να βοηθά τους κατοίκους. Άλλωστε δέκα λεπτά εργασία είναι. Εδώ λοιπόν είναι η «λεπτή γραμμή». Ο Δήμαρχος «πατάει» - να μου επιτραπεί η έκφραση - στο γεγονός ότι οι πευκοβελόνες δεν είναι σκουπίδια. Εάν λοιπόν υπάρξει εστία φωτιάς θα κατηγορήσει τους κατοίκους της Βαρυμπόμπης. Οι λύσεις είναι δύο: Η πρώτη είναι να μαζευτούν οι κάτοικοι και να πάνε τα έγγραφα που κατέθεσαν στο Δήμο Αχαρνών, στον εισαγγελέα. Έτσι ώστε να μην μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς. Και η δεύτερη - και ευθέως από τον υπογράφοντα το κείμενο - προτεινόμενη; Οι κάτοικοι να τοποθετήσουν τις πευκοβελόνες μέσα σε μαύρες σακούλες απορριμμάτων. Μάλιστα θα προτιμούσα από πάνω να τοποθετήσουν και τρεις - τέσσερις σάπιες τομάτες για να μοιάζουν περισσότερο με σκουπίδια. Στην περίπτωση αυτή θα μαζευτούν τα σκουπίδια; Εσείς τι λέτε;

Ο Λεωνίδας Καπερναράκος είναι δημοσιογράφος στην τηλεόραση του ALTER και υποψήφιος με την Κίνηση «ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες» και υποψήφιο Δήμαρχο το Γιάννη Κασσαβόa
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός