Που είναι οι γειτονιές μας;

της Σωτηρίας Κεχρή
Ο δήμος μας, σε σχέση με πολλές άλλες περιοχές της Αθήνας, έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ή να ξαναζωντανέψει τις γειτονιές του. Πολλά οικόπεδα που προορίζονται για πάρκα παραμένουν αναξιοποίητα, ενώ δε χρειάζεται πολύ κόπος ή πολλά χρήματα για να εξοπλιστούν και να παραδοθούν στους δημότες. Στους χώρους αυτούς μπορούν να τοποθετηθούν μπασκέτες, τέρματα, παγκάκια, κούνιες, δέντρα και φυτά, ακόμα και τραπέζια με επιτραπέζια παιχνίδια ή όργανα γυμναστικής.

Το κόστος δεν είναι υψηλό, το κέρδος όμως ιδιαίτερα σημαντικό, τόσο για τα παιδιά, όσο και για ολόκληρη την οικογένεια. Τα παιδιά της γειτονιάς θα βρίσκονται σε ασφαλή, περιορισμένο χώρο, κατάλληλο για παιχνίδι, εκτόνωση και κοινωνικοποίηση. Οι γονείς θα αισθάνονται ήρεμοι και θα έχουν την ευκαιρία κι εκείνοι να σχετιστούν μεταξύ τους. Θα αποκτήσουμε πάλι τη γειτονιά μας. Θα στραφούμε ο ένας στον άλλον για να φροντίσει ή να προσέξει το παιδί μας και θα βοηθήσουμε κι εμείς ένα γειτονάκι ή τους φίλους των δικών μας παιδιών.

Θα έρθουμε πιο κοντά και θα βγούμε από το καβούκι μας.
Εξάλλου, η δυνατότητα αυτή έχει κι ένα άλλο όφελος: μας απομακρύνει από την επιβλαβή επιρροή της τηλεόρασης και του υπολογιστή και μας στρέφει στο σχετίζεσθαι.

Είναι ευθύνη του δήμου να αναδείξει τη γειτονιά. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο καθυστέρησης. Με λίγα έξοδα, αλλά βούληση και μεράκι, μπορεί να μετατρέψει οικόπεδα – χωματερές σε παιδότοπους, πηγή ζωντάνιας, κοινωνικοποίησης και ξεγνοιασιάς για παιδιά και ενήλικες!
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός