Εθελοντισμός = Συμμετοχή = Δράση

της Σωτηρίας Κεχρή
Ο εθελοντισμός είναι ένας θεσμός που αντιμετωπίζεται συχνά αντιφατικά από τους ανθρώπους. Άλλοι τον θεωρούν τη δικαιολογία του κράτους να μην κάνει τη δουλειά του και να αναθέτει στους πολίτες να βγάζουν εκείνοι αφιλοκερδώς το φίδι από την τρύπα. Άλλοι τον αντιμετωπίζουν με δέος και θαυμασμό. Άλλοι τον έχουν ενσωματώσει στον τρόπο ζωής τους και απολαμβάνουν τα οφέλη του. Η αλήθεια είναι ότι ο εθελοντισμός πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας της κοινωνίας.
Πρέπει να αποτελεί σημαντικό στόχο στην εκπαίδευση αξιών στο σχολείο και μέρος της διαπαιδαγώγησης, αλλά και της πράξης στην οικογενειακή ζωή.
Οι εθελοντές στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ελλάδας απέδειξαν ότι όποιος προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς όχι μόνο δεν είναι ‘κοροΐδο’, όπως πολλοί σπεύδουν να πουν, αλλά κερδίζει κάτι πολύ πιο σημαντικό από τα χρήματα : την αίσθηση ότι είναι ικανός και χρήσιμος και τελικά την αποδοχή όλων. Είναι καιρός να ενσωματώσουμε στην κουλτούρα μας τη δράση για το δημόσιο συμφέρον, όχι μόνο για το προσωπικό κέρδος.

Έτσι, μπορούμε όλοι να προσφέρουμε, αλλά και να ωφεληθούμε από το συμπολίτη και συνδημότη μας. Στο νέο μας πρόγραμμα υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για την ενεργοποίηση, την οργάνωση και την εφαρμογή εθελοντικής δράσης. Το μόνο που λείπει είναι η κινητοποίηση και συμμετοχή όλων των δημοτών. Ας ενεργοποιηθούμε, λοιπόν.

Σύντομο Βιογραφικό



Η Σωτηρία Κεχρή του Νικολάου γεννήθηκε το 1979 στον Πειραιά.
Η πατρική της καταγωγή είναι από την Εύβοια και η μητρική καταγωγή από την Πελοπόννησο. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εξειδικευτεί στην Οικογενειακή θεραπεία και στη διάγνωση και αποκατάσταση αναπτυξιακών διαταραχών και δυσκολιών συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων από το 2002. Έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε τμήματα Εκπαίδευσης Αυτιστικών Ατόμων στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής και στο τμήμα Οικογενειακής Θεραπείας στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Περιστερίου. Από το 2000 εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε στο κέντρο διάγνωσης και αποκατάστασης διαταραχών επικοινωνίας, λόγου, ανάγνωσης και γραφής ‘Λόγος και Γραφή’ στον Πειραιά και τη Νίκαια. Το 2004 εργάστηκε ως υπεύθυνη στο ‘Λόγος & Γραφή’ στις Αχαρνές του οποίου τη διεύθυνση ανέλαβε το 2006. Από τότε, έχει διευρύνει την επιστημονική της δραστηριότητα οργανώνοντας Ομάδες Γονέων, Ομάδες εφήβων και Οικογενειακή θεραπεία, πάντα απευθυνόμενη στην τοπική κοινωνία. Είναι μόνιμος κάτοικος Αχαρνών στην περιοχή της Λαθέας. 
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός