Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό του Δήμου Αχαρνών

Με μία αναλυτική και τεκμηριωμένη ομιλία ο επικεφαλής της παράταξης «ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες»  Γιάννης Κασσαβός εξήγησε στο δημοτικό συμβούλιο Αχαρνών, γιατί η παράταξη του καταψήφισε τον προϋπολογισμό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η παράταξη  «ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες» έχει ασκήσει μέχρι στιγμής εποικοδομητική αντιπολίτευση ψηφίζοντας για το καλό του Δήμου, ενώ παράλληλα έχει καταθέσει και προτάσεις όπου αυτό κρίθηκε αναγκαίο. Στην ομιλία του ο κ. Κασσαβός μεταξύ άλλων επεσήμανε:

«Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό διότι:
1.Πρόκειται για ύψιστη πολιτική πράξη στην οποία ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι εκφράζουν την πολιτική της διοίκησης ,τα προγράμματα, τις σκέψεις και τις ελπίδες για το οικονομικό έτος και θα έπρεπε να υπήρχαν οι εισηγήσεις τους.

2.Οι εγγραφές του προϋπολογισμού είναι αόριστες ,ανακριβείς, αναιτιολόγητες, κυριαρχεί η προχειρότητα και η απλή αντιγραφή κονδυλίων των προηγούμενων ετών. Υπάρχουν πολλοί κωδικοί του περυσινού προϋπολογισμού οι οποίοι έχουν γίνει πιστή αντιγραφή. Που είναι η εξειδίκευση με βάση τις ιδιαιτερότητες του 2012;

3.Παραβιάζονται οι αρχές του δημοκρατικού προγραμματισμού για την κατάρτιση του σημερινού προϋπολογισμού αφού δεν συνήλθαν σε συνεδρίαση τα τοπικά δημοτικά διαμερίσματα των Αχαρνών και Θρακομακεδόνων. Ο κώδικας Δήμων επιβάλλει να έχει προηγηθεί συνεδρίαση των τοπικών κοινοτήτων για τον προϋπολογισμό  πριν εισέλθει στο δημοτικό συμβούλιο.

4.Δεν γίνεται ουσιαστική συζήτηση για να δώσουμε λύσεις στο τραγικό οικονομικό αδιέξοδο του Δήμου μας διότι ΔΕΝ  ξεπερνιέται το οικονομικό πρόβλημα  που αντιμετωπίζει ο Δήμος με έναν προϋπολογισμό που δεν διαθέτει τα στοιχεία της ειλικρίνειας αλλά κυρίως της αξιοπιστίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα απολογιστικά στοιχεία του 2011 σε πολλές περιπτώσεις η υλοποίηση του περυσινού προϋπολογισμού δεν ξεπερνά το 10%-20%.

5.Κινείται στα ίδια χνάρια και στην αυτή πολιτική της στασιμότητας όπως και πέρυσι. Καμία αναπτυξιακή χροιά σε κανένα τμήμα του προϋπολογισμού. Δεν υπάρχει όραμα ούτε καν κάποιος σημειολογικός στόχος για το 2012.

6.Δεν έχουμε καμία  αναβάθμιση αλλά αντίθετα  συρρίκνωση προνοιακών δομών. Τα δε προβλήματα οξύνονται.»
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός