Ορθολογισμός, διαφάνεια, και αποτελεσματικότητα στη διαχείριση των χρημάτων που προορίζονται για τα σχολεία.

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιου της Ένωσης Γονέων και εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων τόσο από την Πρωτοβάθμια όσο και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Δήμου Αχαρνών, είχε ο επικεφαλής της παράταξης "ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες" κ. Γιάννης Κασσαβός, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Παναγιώτης Πολυμενέας και το μέλος της παράταξης Χαράλαμπος Ζάχαρης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κασσαβός είχε τη ευκαιρία να ενημερωθεί εμπεριστατωμένα για όλα τα θέματα που αφορούν τα σχολεία της πόλης μας και να καταγράψει τις προτάσεις της Ένωσης Γονέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών. Ο κ. Κασσαβός εξέφρασε από την πρώτη κιόλας στιγμή της συνάντησης, ότι στηρίζει την Ένωση Γονέων και τους Συλλόγους Γονέων του Δήμου Αχαρνών, κάτι που άλλωστε το έχει κάνει εμπράκτως τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αχαρνών, όσο και έξω από αυτό. Από τη συνάντηση προέκυψε ότι, η σχολική χρονιά που έρχεται, θα είναι ένα μικρός Γολγοθάς για τη σχολική κοινότητα και τόσο η Πολιτεία, όσο και τα αιρετά συλλογικά όργανα του Δήμου θα πρέπει να επιδείξουν ευελιξία και αποτελεσματικότητα. Η Ένωση Γονέων έθεσε στον επικεφαλής της παράταξης "ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες" τα εξής ζητήματα:

1. Ζήτησε την άμεση χρηματοδότηση από την Δημοτική Αρχή των σχολικών επιτροπών τόσο με τα χρήματα των λειτουργικών όσο και με τα χρήματα των ΣΑΤΑ
2. Πρότεινε την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών των δασκάλων και καθηγητών στα σχολεία της πόλης μας, ώστε να σταματήσουν οι συμπτύξεις τμημάτων και το κλείσιμο ολοήμερων σχολείων.
3. Υπέβαλε πρόταση για διεκδίκηση έκτακτης επιχορήγησης από το Υπ. Εσωτερικών αλλά και αύξησης της κρατικής επιχορήγησης από το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του Δήμου μας.
4. Απαίτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση υποσιτιζόμενων μαθητών στα σχολεία της πόλης μας
5. Ζήτησε επίσης να επισπευτούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του 9ου, 18ου, 19ου, 21ου Δημοτικών σχολείων καθώς επίσης και να ιδρυθούν και κατασκευαστούν νέες σχολικές μονάδες σε όσες περιοχές της πόλης μας είναι αναγκαίο.
6. Εξέφρασε τον προβληματισμό για τη συντήρηση και φύλαξη των σχολικών μονάδων ιδιαίτερα κατά την θερινή περίοδο και ζήτηση την λήψη μέτρων και δράσεων και προς αυτή της κατεύθυνση.
7. Εισηγήθηκε την καθιέρωση Δημοτικού Συμβουλίου, με αποκλειστικό θέμα την παιδεία με συμμετοχή των φορέων της σχολικής κοινότητας (Σύλλογοι Γονέων, εκπαιδευτικοί κλπ ) προκειμένου να γίνεται πλήρης και ουσιαστική συζήτηση για τα γενικότερα θέματα Παιδείας.

Ο επικεφαλής της παράταξης "ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες" κατέγραψε τα αιτήματα της Ένωσης Γονέων και διαβεβαίωσε το Δ.Σ. αλλά και τους εκπροσώπους των γονέων ότι θα υπερασπιστεί και θα υποστηρίξει κάθε ενέργεια που έχει σαν στόχο την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της περιοχής μας. Ωστόσο επεσήμανε ότι πολλά από τα ζητήματα που έθεσε η Ένωση Γονέων, έχουν τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και την Δημοτική αρχή εδώ και 2 χρόνια περίπου και δεν κατανοεί τον λόγο που τα ζητήματα αυτά παραμένουν σε εκκρεμότητα. Ο κ. Κασσαβός εξήρε, τις πρωτοβουλίες, τη μαχητικότητα και το έργο της Ένωσης Γονέων, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι θα σταθεί συμπαραστάτης της ένωσης, τόσο σαν θεσμικός εκπρόσωπος, αλλά και σαν πολίτης. Μεταξύ άλλων δήλωσε χαρακτηριστικά: "Η οικονομική κρίση ΔΕΝ μπορεί να είναι το άλλοθι κανενός, για να μην λειτουργούν τα σχολεία μας όπως πρέπει. Προσωπικά, θεωρώ ανεπίτρεπτο τα σχολεία της πόλης μας να αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας λόγω έλλειψης ή κακής διαχείρισης των οικονομικών πόρων. Τα χρήματα που ο έλληνας φορολογούμενος πληρώνει για το αγαθό της δωρεάν και δημόσιας Παιδείας, πρέπει να διαχειρίζονται ορθά και να καταλήγουν στα σχολεία για την κάλυψη λειτουργικών ή άλλων αναγκών. Είναι μη αποδεκτό να γίνεται έρανος από γονείς για να την επισκευή ή το βάψιμο των σχολείων. Είναι μη αποδεκτό να μένουν απλήρωτοι οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ σε όλα τα σχολεία. Είναι μη αποδεκτό, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση ειδικού κονδυλίου χρηματοδότησης για τα σχολεία μας – την οποία ψηφίσαμε ομόφωνα – να μην έχει υλοποιηθεί. Η δημοτική αρχή καλείται να διαχειριστεί έναν νευραλγικό τομέα την Κοινωνίας μας, αυτόν της Παιδείας και οφείλει να το πράξει, με διαφάνεια, με ορθολογισμό και αποτελεσματικότητα."
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός