Γιάννης Κασσαβός: Οι νέοι μας δείχνουν το δρόμο

Μέσα από την εργασία τους για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ECOMOBILITY 2013-14 που παρουσιάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών, οι ομάδες των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Αχαρνών και του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Αχαρνών, ανέδειξαν τα προβλήματα της καθημερινής μετακίνησης στην πόλη, παρουσιάζοντας τις προτάσεις τους για την αλλαγή συνθηκών, τη μείωση της ρύπανσης, την ελάττωση χρήσης του αυτοκινήτου, το περπάτημα και το ποδήλατο.

"Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας γιατί με τον εφηβικό αυθορμητισμό τους, τις άμεσες και στοχευμένες απαντήσεις τους στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων αλλά κυρίως τις προτάσεις που έκαναν για την Πόλη των Αχαρνών, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα περιβαλλοντικά προβλήματα, μας δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

http://www.ecomobility.gr

Η πόλη μας υστερεί στο θέμα της οικολογικής μετακίνησης, αντίθετα με άλλες πόλεις, ακόμα και μικρότερες, που κερδίζουν ευρωπαϊκά βραβεία και διακρίσεις.
Οφείλουμε λοιπόν να ακούσουμε τους νέους και να φτιάξουμε μια πόλη, με δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων. Μια πόλη ανθρώπινη και φιλική σε αυτούς, αλλά και σε μας.
Οι νέοι ξέρουν. Κι εμείς οφείλουμε να μην διαψεύσουμε, για ακόμα μια φορά, τις προσδοκίες τους"

© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός